Hoe rode vlekjes na puistjes weghalen?

Ontdek 9 tips tegen rode vlekjes!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
rode vlekjes na puistjes

Last van rode vlekjes na puistjes? Als jij veel puistjes hebt of had, is de kans groot dat je rode vlekjes op je huid ziet zitten.

Slechts één puistje kan al een rood vlekje opleveren. Roodheid komt meestal vanwege een slechte wondgenezing.

Na een milde of zware vorm van acne kun je last krijgen van littekens of rode plekjes. Bij diepe littekens is het wel raadzaam een huidtherapeut of arts in te schakelen. Oude littekens zijn namelijk moeilijker te behandelen.

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Onze gratis gids laat je de 10 gezonde gewoonten zien om je puistjes te verbeteren van binnenuit.

Bij enkele rode vlekjes kun je zelf een aantal dingen proberen.

In deze blog ga ik dan ook vertellen hoe je zelf rode vlekjes na puistjes kunt weghalen of verminderen. Maar laat ik je eerst even vertellen wat die rode vlekjes mogelijk betekenen.

Wat betekenen rode vlekjes na puistjes?

Wanneer de wondgenezing wordt verstoord kan er littekenweefsel op de huid ontstaan. Acne gaat dan ook gepaard met flinke ontstekingen, waardoor de huid beschadigt kan raken. Denk aan deukjes, rode vlekjes en littekens als gevolg van puistjes.

Ook na enkele puistjes in je gezicht kun je al rode, roze of bruine vlekjes krijgen. Als een vlekje vlak is, ontstaan er meestal geen littekens. Na een tijdje zal het vlekje vanzelf wegtrekken.

Het verschilt per persoon hoeveel last je zult ervaren van littekens en vlekjes na puisten. Onderhuidse ontstekingen en bepaalde oorzaken van acne kunnen bijvoorbeeld sneller littekens opleveren.

Als je een puistje op de verkeerde manier uitknijpt, zie je vaak een rood vlekje of zelfs een litteken. Bepaalde types restacne en hyperpigmentatievlekken kunnen maanden zichtbaar blijven.

Mijn eerste tip is om je puistjes zo snel mogelijk te verzorgen of laten behandelen. Zo kan je voorkomen dat er meer littekenweefsel en rode vlekjes op je huid ontstaan. Bij oude en ernstige acne littekens heb je de kans er moeilijk vanaf te komen. Je kunt dan wel behandelingen ondergaan om de zichtbaarheid van littekens te verminderen.

Rode vlekjes na puistjes weghalen

Het weghalen van rode vlekjes na puistjes kun je op verschillende manieren proberen.

Het is sowieso belangrijk niet aan je puistjes of vlekjes te krabben om littekens te voorkomen.

Begrijp ook dat gaatjes veroorzaakt door puistjes niet kunnen worden weggehaald met een middel tegen puistjes. In dat geval kun je bijvoorbeeld huidvullers, AHA peeling of laserbehandelingen inzetten. Bespreek met een dermatoloog wat bij jouw type vlekjes past.

Gebruik de onderstaande manieren om het genezingsproces te stimuleren:

1. Zet de juiste verzorgingsmiddelen in

Verschillende verzorgingsmiddelen kunnen helpen een rood vlekje na een puistje te verminderen. Scrubs en irriterende ingrediënten in middelen zijn niet goed voor de huid. Gebruik dus alleen de juiste acne middelen die geschikt zijn voor een gevoelige huid.

Lees ook: wat helpt tegen puistjes

2. Een exfoliant met BHA

Het doel van Salicylzuur (BHA) is het exfoliëren van het huidoppervlak. Daarnaast verschoont het ook de poriën. Dankzij de ontstekingsremmende werking van BHA kan een rood vlekje verminderen. Zo kun je dus puistjes bestrijden en de huid sneller helpen genezen.

3. Zonnebrand en UV-straling

Het is raadzaam je huid te beschermen tegen UV-straling. Zowel op zonnige als bewolkte dagen kan UV-straling op je huid terecht komen. Hierdoor vertraagt het herstel van de huid en blijven rode vlekjes na puistjes aanwezig. Smeer dus je huid in met een speciale zonnebrandcrème voor acne.

Lees ook: zonnebank tegen acne

4. Bindweefselmassage tegen rode vlekjes

Bindweefselmassage wordt ingezet om de doorbloeding te stimuleren, de huid te versterken en blokkades te reduceren. Het doel van deze massage is het vernieuwen van de bovenste huidlaag. Je kunt tevens jezelf een huidmassage geven. 

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

5. Rode vlekjes camoufleren

Het weghalen van rode vlekjes na puistjes kan op een simpele manier, namelijk door te camoufleren met make-up. Uiteraard is het belangrijk dat je milde make-up gebruikt waardoor de huid kan blijven ademen.

6. Producten met antioxidanten

Producten met antioxidanten bevatten stoffen die kunnen helpen de huid te beschermen en rode vlekjes te verminderen. Je zult dus in de toekomst minder last hebben van puistjes en sneller herstellen. Vitamine E is een goede antioxidant om te gebruiken voor de verzorging van je huid.

Op zoek naar de beste middelen voor littekens en vlekken door acne? Raadpleeg onze GRATIS gids om de beste producten te bekijken.

7. Rauwe aardappelen

Volgens verschillende bronnen zal een rauwe aardappel het herstel van je huid ten goede kunnen komen. Een aardappel bevat namelijk goede stoffen en zelfs anti-ontstekende kenmerken. Probeer eens een aardappel schijfje voor 30 minuten aan te brengen op je rode vlekjes en spoel vervolgens af met water. Na enkele keren zal de roodheid moeten verminderen.

8. Crème tegen littekens

Een littekencrème kan helpen tegen rode plekjes na puistjes. Je dient een dergelijk middel elke dag aan te brengen om het beste resultaat te ervaren. Geduld en doorzettingsvermogen is dus belangrijk om op deze manier je vlekjes tegen te gaan.

Lees ook: wat is de beste behandeling voor acne littekens

9. Professioneel laten behandelen

Naast het juist verzorgen van je huid met de juiste middelen kun je rode vlekjes na puistjes ook professioneel laten weghalen. Bespreek met een huisarts of dermatoloog welke behandeling past bij de hevigheid van jouw vlekjes en puistjes.

Rode vlekjes en puistjes voor de lange termijn verminderen

Het kan lang duren een rood vlekje te zien verdwijnen. Begin daarom direct met het verzorgen of behandelen van puistjes en vlekjes.

Wil jij nu zo snel mogelijk de rode vlekjes na puistjes verminderen? Ben jij benieuwd welke huidverzorgingsproducten werken en hoe je puistjes in de toekomst kunt voorkomen? Dan moet je echt even onze gratis gids bekijken.

De meeste mensen vergeten namelijk dat er meer nodig is dan alleen te richten op de symptomen van puistjes.

Via onderstaande knop kun je onze gids gratis inzien. Je gaat toegang krijgen tot de informatie over onderliggende oorzaken van acne en producten tegen acne en littekens, waardoor je jouw huid direct een enorme boost kunt geven.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Ps. Heb je nog vragen na het lezen van “rode vlekjes na puistjes”? Laat dan hieronder een reactie achter!

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Andere bezoekers vonden deze blogs ook interessant:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *