Roodheid puistjes snel verminderen

Hoe kun je de zichtbaarheid van rode puistjes verminderen?

Gemiddelde leestijd: 6 minuten
Roodheid puistjes snel verminderen

Het kan verschillende redenen hebben waarom je de roodheid van puistjes snel wilt verminderen.

Misschien is er een rood puistje zichtbaar geworden en heb je binnenkort een afspraak, of heb je gewoon standaard last van rode puistjes. In beide gevallen kun je onzeker worden en wil je liever niet gezien worden met zulke opvallende puistjes. Het is dus tijd om iets aan de onzuiverheden te gaan doen.

Als je de roodheid van puistjes wilt verminderen, ben je hier aan het juiste adres. Ik ga namelijk een aantal tips geven die kunnen helpen. De onderstaande stappen kun je dan ook opvolgen om de huid te kalmeren en de roodheid van acne snel te verminderen.

De roodheid van puistjes verminderen met verzachtende middelen en makkelijke oplossingen

Om de huid te kalmeren kun je verschillende verzachtende middelen gebruiken.

De roodheid van de puistjes betekent dat de puistjes geïrriteerd of ontstoken zijn. Het kalmeren van de huid en het remmen van de ontstekingen kan dus helpen om de roodheid aanzienlijk te verminderen.

Hieronder volgen een aantal manieren om de rode puistjes snel te verminderen.

#1: Producten met anti-roodheidseigenschappen

Er bestaan producten die eigenschappen hebben om roodheid te verminderen en tegelijkertijd de huid te verzorgen.

Ik heb bijvoorbeeld goede ervaringen met de L’Oréal Paris C’est Magic CC Cream – Anti-roodheidscrème. De opvallende roodheid van je puistjes wordt snel vermindert dankzij de groene kleur van de crème in combinatie met de roodheid van puistjes. Daarnaast gebruik ik de Anti-Blemisch Solutions Clearing Consealer met anti-acne ingrediënten om de huid een natuurlijke camouflage te geven.

Zowel mannen als vrouwen kunnen make-up voor de acne huid, zoals een camouflerend middel gebruiken. Je hoeft er immers weinig van te gebruiken om de huid natuurlijk te laten lijken.

Bijkomend voordeel van de anti-roodheidscrème is dat je huid 24 uur gehydrateerd blijft en lang beschermt wordt tegen schadelijke UV-stralen van de zon. Dit zijn twee punten die vaak worden overgeslagen in mensen hun houdverzorgingsroutines. Zij denken bijvoorbeeld dat de huid niet beschermt hoeft te worden op bewolkte dagen terwijl dit het wel het geval is.

#2: Alternatieven voor een anti-roodheid middel

Zelf raad ik altijd aan om een anti-acne product te kopen waarvan je weet dat het werkt en veilig is om te gebruiken. Toch kiezen sommigen liever voor een goedkoper alternatief.

Wanneer je de roodheid van puisten snel wilt verminderen, heb ik twee alternatieven voor je gevonden op internet. Ten eerste kun je Visine gebruiken of andere oogdruppels. Het spul wordt normaal gebruikt om vermoeide en rode ogen te verminderen. Breng wat Visine aan op een wattenstaafje en houdt dit ongeveer 20 seconden tegen de puistjes aan om de roodheid te verminderen. Ook kun je ijs gebruiken. Hiervoor wikkel je ijs in een theedoek. Vervolgens breng je de koude theedoek enkele minuten aan op de plekjes van je puistjes. De roodheid en zwelling van de puistjes zullen direct moeten verminderen.

Onthoud echter dat het vrij onveilig is om alternatieven te gebruiken voor speciale acne middeltjes. Zo zouden bepaalde oogdruppels niet goed zijn voor acne en meer roodheid veroorzaken.

#3: Voorkom nieuwe pukkels en vermijd ingrediënten die roodheid veroorzaken

De beste manier om de roodheid van puistjes snel te verminderen is door de pukkels op de algemene manieren te behandelen en proberen te voorkomen. Dit kan op verschillende manieren. Denk aan:

  • Vermijd geurstoffen en andere irriterende ingrediënten die roodheid aanwakkeren.
  • Gebruik een serum om de huidlaag te vernieuwen.
  • Gebruik een antibacterieel middel om de hele puist te verwijderen.
  • Gebruik niet teveel en te vaak middeltjes om ergere irritatie en roodheid te voorkomen.
  • Stop met de nerveuze gewoonte om aan je gezicht te komen met je handen.
  • Ga zeker niet pulken aan je puistjes.
  • Houd een voedingsdagboek bij om te bepalen van welk voedsel je puistjes krijgt.

Aangezien er verschillende soorten puistjes en huidtypes zijn, is het soms lastig om te bepalen welke tips het beste voor je werken. Je kunt daarom zelf het een en ander uitproberen en de resultaten bijhouden of eens verder rondkijken op mijn website. Ik bied namelijk een complete behandeling tegen puistjes aan.

Misschien heb je al vaak last gehad van rode puistjes en kon je het niet laten om er vanaf te blijven. Er is dan een kans dat er rode vlekjes zijn overgebleven en dat je deze wilt weghalen. Lees hierover mijn artikel “rode vlekjes na puistjes“.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *