Satijnen kussensloop tegen acne

Gemiddelde leestijd: 5 minuten
Satijnen kussensloop tegen acne

Als je merkt dat je acne krijgt door je kussensloop kan het verstandig zijn over te stappen naar een kussensloop van ander materiaal. Er zijn namelijk satijnen kussenslopen die speciaal zijn gemaakt tegen de acne huid.

Kussenslopen die zijn gemaakt voor acne veroorzaken geen wrijving. Tevens blijft je huid beter gehydrateerd. Hierdoor zal je de volgende ochtend minder snel wakker worden met nieuwe puistjes op je gezicht.

Kort geleden kreeg ik een e-mail van een acne patiënt die meer puistjes kreeg nadat zij op een zijden kussensloop had geslapen. Echter, dit kan ook aan iets anders liggen. Op deze pagina vertel ik alles wat je moet weten over een goede kussensloop tegen acne.

Waarom krijg je puistjes door je kussensloop?

Overdag verzamelt zich een hoop vuil op de huid van het gezicht. Aan het einde van de dag ga jij met dat vuil op je kussensloop liggen. Je gezicht kan hierdoor in aanraking komen met de verontreinigheden. Ook kan er wrijving ontstaan. Het fenomeen dat puistjes ontstaan door aanraking met materialen en voorwerpen wordt ook wel acne mechanica genoemd.

Zorg dus dat je je gezicht wast voordat je naar bed gaat, ook als je een lange dag hebt gehad en zo snel mogelijk naar bed wil. Het kan verstandig zijn een speciale gezichtsreiniger tegen acne te gebruiken. Hiermee kun je al het viezigheid en make-up van je gezicht wassen en de poriën reinigen. Ook dien je de vette haarproducten uit je haren te wassen. Als je dit niet doet, kunnen de oliën en vuil op je kussensloop en gezicht belanden. Dit geldt voor zowel satijnen, katoenen en zijden kussenslopen. Logischerwijs dien je dus ook regelmatig je kussensloop te wassen. Het liefst om de twee tot drie dagen om te zorgen dat je verontreinigheden geen kans geeft om zich te vermenigvuldigen op je kussensloop. Gebruik geen vloeibare, geparfumeerde wasverzachter, maar wasdrogerballen.

Ook kun je besluiten op je rug te slapen. Hierdoor lig je niet met je wangen en voorhoofd op je kussen. Tevens kun je besluiten je haren te bedekken met bijvoorbeeld een sjaal. Doe dit niet te strak aan om te voorkomen dat je gaat zweten en het zweet in je poriën trekt.

Bovendien dien je nooit aan je puistjes te komen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je bacteriën verspreidt waardoor er nog meer puistjes ontstaan.

Wat is het effect van een satijnen kussensloop op acne?

Normale kussenslopen worden vaak gemaakte met agressieve chemicaliën. Wanneer deze in contact komen met een acne gevoelige huid kunnen er meer onzuiverheden ontstaan.

Ik raad je aan te kiezen voor een satijnen kussensloop. Kies in ieder geval voor natuurlijke materialen die de huid laten ademen.

Of je nou puistjes krijgt door hormonen, stress of je kussensloop: door een goed en schoon kussensloop kan je verergering van de situatie voorkomen.

Bovendien raad ik je aan te kiezen voor een wit kussensloop. Mocht er bijvoorbeeld wat benzoylperoxide van je gezicht op je kussensloop terecht komen, kan het namelijk bleken.

Waar koop je een satijnen kussensloop tegen acne?

Persoonlijk ben ik erg fan van de satijnen kussenslopen van “Beauty Pillow“. Deze zijn speciaal gemaakt voor de huid en haren. Het kussensloop heeft van nature een verkoelende werking, waardoor je minder snel zult gaan zweten.

Ook kan je dankzij het kussensloop voorkomen dat er wrijving op de huid ontstaat, omdat het glad is. Je zult dus minder snel last hebben van slaapplooien op je wangen de volgende ochtend. Ook zal je voorkomen dat er blijvende rimpels ontstaan.

Een ander voordeel van het kussensloop is dat de huid beter gehydrateerd blijft. Dit betekent dat je minder snel wakker wordt met een droge huid. Ook kunnen de huidverzorgingsproducten gewoon op je gezicht blijven zitten. Dit betekent dat andere verzorgingsproducten beter hun werk kunnen doen.

Door het grote succes van Beauty Pillow willen veel merken hun nadoen.

Hieronder kun je het satijnen kussensloop voor de laagste prijs kopen. Deze voelt luxueus aan, is niet duur en je kan voorkomen dat er meer puistjes ontstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *