Satijnen mondkapjes tegen acne

Werkt het (niet) tegen acne?

Gemiddelde leestijd: 6 minuten
Satijnen mondkapjes tegen acne

Inmiddels wordt er al ongeveer twee jaar van ons verwacht dat wij een mondmasker dragen in onder andere winkels en het openvaar vervoer. Er kwam zelfs naar voren dat het dragen van mondkapjes op straat binnenkort misschien verplicht wordt.

Sommigen mensen hebben er geen problemen mee om een mondkapje te dragen en denken op deze manier hun steentje bij te dragen aan de volksgezond. Anderen mensen klagen bijvoorbeeld over het krijgen van acne door een mondmasker.

Acne kan ontstaan door een mondkapje om verschillende redenen. Denk bijvoorbeeld aan de katoenen stof waarvan veel maskers zijn gemaakt en de warmte die kan ontstaan tussen de huid en het mondmasker. Warmte is immers een uitstekende plek voor bacteriën om te groeien.

Om de gekregen acne door mondkapjes te behandelen, kun je natuurlijk allerlei huidverzorgingsproducten gebruiken. Maar waarom zou je niet gewoon de puistjes in de eerste instantie willen voorkomen? Het dragen van satijnen mondkapjes tegen acne zou je hierbij kunnen helpen.

Eerder schreef ik al een artikel over het gebruiken van satijnen kussenslopen tegen acne, wat erg aansloeg bij mijn lezers, maar er zijn dus ook mondkapjes gemaakt van satijn om acne te bestrijden.

Waarom werken de satijnen mondkapjes tegen acne?

Zoals hiervoor al kort aangegeven ontstaat maskne veelal door de gebruikte stoffen van mondkapjes, de wrijving die ontstaat rond de mond en kin en de vochtige omgeving die de groei van acne-veroorzakende bacteriën stimuleert.

Erg vervelend allemaal natuurlijk, maar gelukkig kun je er wel degelijk iets tegen doen! Het makkelijkste is een zachtere, gladdere en verkoelende stof te proberen, zoals een mondkapje van satijn of zijden. In essentie hebben beide stoffen dezelfde effect op je huid. Hiervan vind ik echter een satijnen mondkapje de betere keuze, omdat het diervriendelijker wordt gemaakt, minder snel slijt en goedkoper is.

Er worden allerlei soorten mondkapjes aangeboden in de markt. Fabrikanten spelen dan ook in op de enorme vraag naar mondkapjes die er leuk of apart uitzien en beter passen bij outfits.

Wist je dat onderzoek heeft aangetoond dat een mondkapje iemand aantrekkelijker kan laten lijken? Voor sommigen met acne kan een mondkapje zelfs de plekken helpen verbergen.

Nu ga ik er echter even van uit dat je satijnen mondkapjes tegen acne wil gebruiken, omdat je last krijgt van acne door het dragen van de gewone mondmaskers.

Welke satijnen mondmaskers zijn het beste bij acne?

Mocht je op zoek zijn naar een satijnen mondkapje om acne tegen te gaan, dan kun je kijken naar de mondkapjes van het Nederlandse merk “Beauty Pillow“. Zij bieden namelijk satijnen mondmaskers aan die zacht en glad zijn en geen irritatie aan de huid veroorzaken. Ze hebben zelfs een sterk kalmerende werking voor de huid.

Ook zorgt de verkoelende satijnen stof ervoor dat er minder snel warmte ontstaat tussen je huid en het mondkapje. Met de verstelbare elastische oorlussen ben je er zeker van dat maker goed aansluit op je gezicht.

Bovendien kun je het satijnen mondkapje hergebruiken door te wassen. Dit is in ieder geval wel aan te raden om ervoor te zorgen dat er geen verontreinigheden ophopen op het mondkapje, wat vervolgens in aanraking kan komen met je gezicht of acne. Door het mondkapje te wassen nadat je het hebt gedragen, voorkom je dus nieuwe puistjes.

Via de onderstaande link kun je het satijnen mondkapje bekijken. Vervolgens kun je zelf aangeven welke kleur je zou wensen.

Ik raad het specifieke satijnen mondkapje van Beauty Pillow aan, omdat het satijnen kussensloop van dit merk ook geweldig is geweest voor mijn huid. Daarnaast zijn er veel bedrijven die Beauty Pillow willen nadoen. Kies dus voor de eerste versie en het originele satijn om het beste te doen voor je acne!

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *