Seks en acne

Waarom seks wel en niet goed is voor je puistjes!

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
seks en acne

Niet is zo fijn als het hebben van seks met diegene waarop je zo verliefd bent. Bijkomend voordeel is dat het ook een positief effect kan hebben op je acne.

Door de seks kan je bijvoorbeeld beter slapen en minder stress hebben. Dit zijn dan ook factoren die acne ten goede kunnen komen.

Helaas zitten er niet alleen maar voordelen aan het hebben van seks. Sommigen mannen en vrouwen beweren namelijk meer puistjes te krijgen na een goede stoeipartij.

In dit artikel ga ik je meer vertellen over seks en acne. Je gaat leren hoe acne zowel positief als negatief kan worden beïnvloed door seks.

Waarom kun je puistjes en acne krijgen door seks?

Het kan fijn zijn regelmatig seks te hebben. Het wordt echter minder leuk als je achteraf meer puistjes op je huid ziet.

Hieronder zal ik een aantal factoren bespreken die invloed hebben op het krijgen van puistjes en wat je er tegen kunt doen.

Beddengoed dat niet schoon is

De eerste reden waarom je meer last kunt krijgen van puistjes door seks is vies beddengoed. Er kan namelijk een hoop viezigheid, zoals talg, zweet, schilfers en misschien zelfs etensresten op het beddengoed en de kussenslopen belanden. Als je seks hebt, kan het daarom verstandig zijn schone lakens te hebben. Zorg dus dat je je beddengoed minimaal één keer per week wast. Voor je kussenslopen raad ik aan deze elke drie dragen te verwisselen. Ook kun je overwegen een satijnen kussensloop tegen acne aan te schaffen.

Zweet op de huid

Seks kun je zien als sporten. Echter dien je na een training te douchen om het zweet te verwijderen. Tijdens de seks kun je ook gaan zweten en dit kan vervolgens in de huidporiën ophopen waardoor verstopte en ontstoken poriën ontstaan. Het is daarom van belang dat je het zweet van de huid af wast nadat je seks hebt gehad om te voorkomen dat je meer puistjes krijgt.

Haren op het gezicht

Als jouw seks partner een baard heeft en je zoent hem, dan kun je puistjes rond je mond en kin krijgen. De baard kan namelijk tegen jouw kin prikken. Het gevolg is dat de huid geïrriteerd raakt en de talgklieren een seintje krijgen om meer talg te produceren. Dit kan leiden tot puistjes en acne. Natuurlijk hoeft hij niet gelijk zijn baard eraf te halen, maar het kan wel verstandig zijn de baard te trimmen en schoon te maken voordat jullie seks hebben. Ook kun je natuurlijk kiezen voor een ander standje, zoals doggystyle of omgekeerde cowgirl.

Seks en man met baard en puistjes
Zoenen tijdens de seks kan leiden tot puistjes

Haarproducten

Ook haarproducten die jij en je partner gebruiken kunnen de oorzaak zijn van het ontstaan van puistjes na de seks. Haarproducten bevatten namelijk ingrediënten die niet in aanraking horen te komen met de huid. Toch is de kans groot dat dit wel gebeurt tijdens de seks.

Anticonceptiepil

Een andere oorzaak is de anticonceptiepil of het spiraaltje. Sommige vrouwen zien hun acne verbeteren terwijl anderen juist meer puistjes zien ontstaan na het inzetten van de anticonceptiepil. Als je denkt dat je puistjes krijgt door anticonceptie kun je het beste even contact opnemen met je huisarts. Er kan dan voor een anticonceptiemethode worden gekozen die weinig androgenen hormonen bevat of zelfs helemaal niet-hormonaal is.

Een massageolie die de poriën verstopt

Tot slot kun je puistjes krijgen door het gebruiken van massageolie. Misschien houden jullie ervan elkaar te masseren. Merk je echter dat je puistjes krijgt op de plekken van de massageolie, zoals de rug? Dan kan het verstandiger zijn geen massageolie meer te gebruiken. Als alternatief kun je arganolie gebruiken. Dit product kan namelijk worden gebruikt als massageolie en bevat geen ingrediënten die de poriën verstoppen.

Waarom kan seks goed zijn voor acne?

Er kunnen dus een aantal redenen zijn voor het ontstaan van acne na de seks. Als je echter de tips opvolgt die ik je net heb gegeven, is de kans een stuk kleiner dat je nog puistjes krijgt na de seks.

Je kunt dus gewoon profiteren van alle voordelen die seks heeft op de huid. Denk bijvoorbeeld aan de betere hydratatie van de huid, verhoogde bloedstroom naar de huid en verlaagde hormoonspiegels.

Wanneer je regelmatig seks hebt, heb je waarschijnlijk minder last van stress. Aangezien je dan minder van het stresshormoon ‘cortisol’ aanmaakt, kan de huid steviger en soepeler worden door de aanmaak van collageen. Ook wanneer je continu stress hebt, kan de verhoging van de oestrogeenspiegels helpen de hormonale onbalans te hertellen. Tevens kan het hebben van meerdere malen seks per week zorgen dat acne door de menstruatie wordt voorkomen.

Overigens kan het masturberen ook helpen tegen acne. Je zal hierdoor niet profiteren van de hormonale effecten van seks. Weet ook dat er zink in sperma zit, waardoor je puistjes kunt krijgen door een tekort aan dit mineraal.

Bovendien dien je te weten dat seks geen invloed heeft op de overige factoren die acne veroorzaken. Als jij bijvoorbeeld rookt en slechte voedingsmiddelen eet, dan kun je gewoon last blijven houden van acne. Seks is dus helaas niet de ultieme oplossing voor acne.

Heb je regelmatig last van puistjes, word je er onzeker van, denk je dat acne een afknapper is en ben je er dus gewoon helemaal klaar mee? Dan raad ik je aan mijn Leven Zonder Acne Methode toe te passen. Hiermee ga je de grondoorzaken van acne ontdekken en bestrijden. Via de onderstaande knop kun je hem direct bekijken!

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *