Serum tegen acne

Een krachtig middel tegen acne of geldverspilling?

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
serum tegen acne

Bijna iedere vrouw, en ook steeds meer mannen, hebben een beauty routine die ze dagelijks uitvoeren. Als je goed voor je huid zorgt, straalt je huid en je voelt je zekerder. Het is belangrijk een goede hygiëne erop na te houden en je gezicht de hydratatie te geven die het nodig heeft om acne en andere huidproblemen te voorkomen.

De producten die doorgaans gebruikt worden voor de schoonheidsroutine zijn vaak gel of tonic reinigingsproducten of een vocht inbrengende crème. De producten die minder vaak gebruikt worden zijn serums. Gebruik je dit al dan weet je waarschijnlijk dat serums erg goed zijn voor je huid. Voornamelijk de serums die vitamine C bevatten.

Dermatologen zijn van mening dat serums hun werk beter doen dan een crème of een toner. Er zijn dan ook serums voor specifieke huidtypes en huidproblemen. In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over het gebruiken van een serum tegen puistjes.

Wat is een serum?

Serums zijn vloeibare huidverzorgingsproducten waarvan de formules zeer geconcentreerd zijn. Deze geconcentreerde formules zijn specifiek ontwikkelt met het oog op specifieke huidproblemen. Denk aan een serum tegen rimpels of acne.

De opbouw van een serum bestaat uit kleine moleculen. Doordat de moleculen klein zijn kunnen ze diep doordringen in je huid en als ze eenmaal doorgedrongen zijn in je huid kunnen ze daar een boost geven aan actieve ingrediënten.

Een serum breng je aan op je huid nadat je je huid hebt gereinigd en voor dat je een dag of nachtcrème aanbrengt.

De eigenschappen van een serum zijn voornamelijk vocht inbrengend. Serums bevatten een lichte textuur. Doordat het textuur van serums zo licht is wordt het serum gemakkelijk opgenomen door je huid. Wat ook een voordeel is, serums dringen door naar de dieperliggende lagen van je huid.

Als je een serum gebruikt zal je merken dat je huid hierna vetvrij is, gehydrateerd aanvoelt en je een frisse huid hebt. Bovendien werken serums door hun zeer geconcentreerde formule erg effectief bij het verwijderen van puistjes.

Geeft een serum een beter resultaat dan andere anti-acne middeltjes?

Dit ligt helemaal aan jouw wensen. Als je huid behoefte heeft aan een hoge hydratatie, dan is een serum effectiever dan een dagcrème. Wanneer je ergens tegenaan loopt, bijvoorbeeld rimpels, wallen of puistjes is een serum ook effectiever.

Doordat een serum een lichte textuur heeft, worden de werkzame ingrediënten namelijk beter opgenomen door je huid dan een dagcrème. Ook werkt een serum in vergelijking met een dagcrème dieper door in de lagen van je huid.

Wat wel een belangrijk verschil is, een serum bevat geen zonbescherming, in tegenstelling tot een dagcrème die dit wel bevat. Bescherming tegen de zon vergeten veel mensen in hun anti-acne huidverzorgingsroutine. Alleen hierom al kun je het beste het gebruik van een serum en een dagcrème combineren.

Misschien lijkt het alsof een serum veel duurder is dan een gewone crème. Echter is een serum geconcentreerder en zuiniger. Je hoeft er dan ook maar een beetje van aan te brengen op de huid.

Wat is het beste serum tegen acne?

Als je online gaat zoeken naar serums tegen acne en puistjes kom je allerlei producten tegen. De ingrediënten in serums kunnen verschillen. Ik kan dan ook begrijpen dat je wilt weten wat het beste serum is tegen acne.

Persoonlijk heb ik goede ervaringen met Simia Original Active Retinol Serum in combinatie met Simia Original Vitamine C Serum. Ik gebruik het vitamine C serum in de ochtend en het retinol serum in de avond. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat deze combinatie het beste helpt tegen puistjes.

Simia retinol serum

‘S ochtends gebruik ik het SIMIA™ Original Active Retinol Serum. De belangrijkste ingrediënten in dit serum zijn vitamine A, vitamine E en Hyaluronzuur. Het middel staat bekend om zijn maximale werkzaamheid en minimale irritatie.

Het aanbevolen serum bevat de volgende ingrediënten, welke allemaal hun eigen eigen werking hebben op puistjes:

  • Vitamine A (2,5% Actieve Retinol): Dit is een krachtig antioxidant voor de huid. Vitamine A zorgt ervoor dat je lichaam collageen en nieuwe huidcellen aanmaakt. Hierdoor krijg je een gave en stevige huid. Het is zelfs bewezen dat vitamine A de huidtextuur en teint van de huid verbetert.
  • Vitamine E: Dankzij deze vitamine kunnen andere stoffen dieper in je huid doordringen. Vitamine E helpt dus voor een effectieve werking van vitamine A en andere stoffen. Daarnaast verstevigt vitamine E de huid barrière, zodat je bescherming krijgt tegen vrije radicalen, vroegtijdige huidveroudering en andere huidbeschadigingen.
  • Hyaluronzuur: Dit ingrediënt heeft een hydraterende werking op de huid. Dit is gunstig voor acne, omdat je huid gehydrateerd moet blijven om vocht vast te houden en de talgklieren te laten rusten. Daarnaast zorgt Hyaluronzuur voor kalmering van de huid.

Simia vitamine C serum

‘S avonds gebruik ik het Simia™ Original Vitamine C Serum. Naast vitamine E en hyaluronzuur bevat dit serum dus ook vitamine C. Deze combinatie van antioxidanten versterken elkaar erg.

Vitamine C heeft als doel om ontstekingen, zoals puistjes en mee-eters op je huid af te remmen. Ook krijg je een mooie, stevige huid, omdat er meer bindweefsel wordt aangemaakt. Het zou zelfs helpen om roodheid, littekens, UV-schade, rimpels en hyperpigmentatie te verminderen. Uit onderzoek is gebleken dat de huid inderdaad sterker wordt na het aanbrengen van vitamine C op de huid.

De producten hebben mij geen huidirritatie opgeleverd. Dankzij het opnemen van de serums in mijn huidverzorgingsroutine is mijn acne aanzienlijk verbetert. Door de eigenaren is voldoende nagedacht over de concentratie van de ingrediënten in de middelen. Toch raad ik je aan voorzichtig om te gaan met serums. Serums zijn namelijk erg krachtig en je moet er niet teveel van gebruiken.

Hoe vaak mag je een serum tegen acne en puistjes gebruiken?

Ben je overtuigd van de werking van een serum en wil je een serum tegen acne gebruiken? Let er dan op dat je het serum op de juiste manier gebruikt.

Wat je altijd moet doen voordat je een serum op je gezicht aanbrengt, is je huid goed reinigingen. Een serum gebruik je nadat je gezicht helemaal gereinigd is en voordat je een vocht inbrengende crème aanbrengt. Een serum werkt namelijk het meest effectief wanneer het serum direct in contact komt met je huid. Om dit te kunnen bereiken moet je gezicht helemaal vrij zijn van make-up en viezigheid.

Aangeraden wordt om 2 keer per dag een serum aan te brengen. Doe dit in de ochtend als je jezelf aan het klaarmaken bent voor de dag, en doe dit ’s avonds na het schoonmaken van je gezicht voordat je naar bed gaat of net gedoucht hebt.

Als je het serum liever eens per dag wilt gebruiken dan raad ik aan om dit ’s avonds te doen. Je huidcellen zijn het meest actief in de avond en de nacht. Aangezien je huidcellen actiever zijn rond deze tijd profiteert je huid maximaal van het serum, in vergelijking met het gebruik van het serum in de ochtend. Wanneer je het serum maar een keer per dag wilt gebruiken is het tevens belangrijk om ervoor te zorgen dat je een vocht inbrengende crème gebruikt. Waarom moet je hier altijd gebruik van maken? Een serum is speciaal ontwikkelt voor specifieke huidproblemen en daarom is een serum niet uitgerust met een zon beschermende functie (SPF). Een vocht inbrengende crème is wel voorzien van een zonbescherming. Als jij je huid wilt blijven beschermen tegen de zon en nieuwe acne uitbraken wilt voorkomen, gebruik dan altijd een vocht inbrengende crème

Het advies geldt echter om tweemaal daags gebruik te maken van een serum zowel in de ochtend als in de avond. Dit advies wordt specifiek aangeraden wanneer je ouder bent dan 30 jaar. Je huid wordt namelijk steeds vatbaarder voor huidproblemen naarmate je ouder wordt.

Een serum aanbrengen op de huid

Als je een serum wilt gebruiken zorg er dan voor dat je een kleine hoeveelheid gebruikt. Een druppeltje of 3 is vaak al genoeg. Een serum heeft een lichte textuur en wordt dus makkelijk opgenomen door je huid. Gebruik het serum wel consistent, dit verbetert het effect en voedt je huid.

Als je het serum aanbrengt met de hand was dan van tevoren je handen zodat al het vuil en bacteriën die je huid zouden kunnen irriteren verwijderd zijn. Vervolgens pak je het pipetje en laat je 1 tot 3 druppels in je hand vallen. Plaats je handen tegen elkaar en warm het serum kort op. Als je dit gedaan hebt breng je met je handen het serum aan op je decolleté, nek en gezicht. Als het serum goed is ingetrokken kun je de vocht inbrengende crème met SPF aanbrengen.

Redenen om een serum te gebruiken tegen acne

Je weet nu welke serums ik gebruik en dat het goed voor je kan zijn om ook een serum tegen acne te gebruiken. Gezichtsserums dringen door tot de diepste huidlaag, hebben een krachtige hydratatie en zijn speciaal ontwikkeld voor specifieke huidproblemen.

Of je nu kleine rimpels hebt, pigmentvlekken, huidveroudering of acne wilt tegengaan, het maakt niet uit. Er zijn allerlei verschillende serums waarbij de formule zo is aangepast dat je huid precies datgene krijgt wat het nodig heeft.

Als laatste wil ik je nog even meegeven dat een serum slechts een onderdeel van je acnebehandeling hoort te zijn. Het voornaamste doel van een serum is namelijk om je bestaande puistjes te verwijderen. Om de puistjes niet meer terug te laten komen zou je bijvoorbeeld kunnen kijken naar je voeding, stress en hormonen. Kijk dus vooral eens rond op mijn website!

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *