Sudocrème op puist

Hoe gebruik je Sudocrème tegen puistjes en acne?

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
sudocrème op puist en acne

Helpt het aanbrengen van Sudocrème op je puist? Waarschijnlijk ben je online gaan zoeken naar de werking van Sudocrème op je puistjes en acne, en ben je zo op mijn website terecht gekomen.

Op deze pagina ga ik dan ook vertellen of je Sudocrème kunt gebruiken in de strijd tegen je puist. Ook zal ik vertellen of het een effectief middel is tegen littekens, cystische acne en babyacne.

Onthoud dat Sudocrème geen officiële behandeling is voor acne. Doe dus zelf onderzoek en raadpleeg voor de zekerheid een arts voordat je besluit het aan te brengen op je puistjes.

Helpt het smeren van Sudocrème op je puist?

Sudocrème kan inderdaad helpen tegen een puist en acne. Sudocrème staat eigenlijk vooral bekend om de helende crème die moeders gebruiken om luieruitslag te verminderen.

Sudocrème wordt soms echter ook ingezet tegen acne. Het fijne is dat er weinig bestandsdelen in deze crème zitten. Je hoeft het spul slechts één keer per dag aan te brengen op je plekjes. De snelle werking van Sudocrème op puistjes maakt het een aantrekkelijk middel.

Het enige nadeel van Sudocrème is dat het een vettig product is. Hierdoor blijft er een laagje Sudocrème op je gezicht achter. Je kunt deze crème tegen puistjes daarom redelijk moeilijk combineren met make-up. De make-up blijft namelijk nat en zal gaan afgeven. Om deze reden kan het mogelijk verstandiger zijn de crème ’s avonds aan te brengen op een puist of je gezicht.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Hoe kun je Sudocrème gebruiken als verzorging voor acne?

Je kunt Sudocrème op een specifieke puist of je gehele huid aanbrengen. De crème heeft een verzachtende en helende werking.

Oorspronkelijk werd Sudocrème gebruikt om luieruitslag te voorkomen en te behandelen. Mensen denken dat de crème ook goed helpt bij het verzorgen van wondjes, sneetjes, plekjes en eczeem. Sudocrème schijnt ook tegen puistjes en acne te kunnen werken. Er zitten namelijk ingrediënten in Sudocrème die goed zijn voor de huid.

Er zijn een aantal redenen waarom je Sudocrème op een puist of je huid kunt aanbrengen, namelijk:

 • De huid blijft beter gehydrateerd.
 • De huid blijft beter beschermd.
 • De puistjes kunnen sneller verdwijnen.
 • De huid kan worden verzacht.
 • De pijn van puistjes kan worden verlicht.

Veel mensen gebruiken Sudocrème om acnevlekjes en roodheid te verminderen. Echter kan de crème ook helpen om een puist te verminderen.

Aangezien iedereen een andere huidtype heeft, zal onze huid verschillend reageren op crèmes en middeltjes.

Meestal vermindert de roodheid binnen enkele uren. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat je puistjes helemaal verdwijnen. Soms zal een gedeelte van je puistjes blijven.

Ook zien we de puistjes vaak terugkomen nadat iemand stopt met het aanbrengen van Sudocrème op puistjes. Het probleem is dat acne vaak een onderliggende oorzaak heeft die moet worden verholpen om een langere tijd van acne af te komen.

Sudocrème op puist aanbrengen

Sudocrème is een goedkope manier om puistjes te bestrijden. Daarnaast is het een veilig, hypoallergeen (veroorzaakt geen allergische reacties) en geschikt product voor mensen van alle leeftijden.

Er wordt aangeraden Sudocrème ’s avonds aan te brengen op de huid. Je kunt Sudocrème ook plaatselijk aanbrengen op een puist.

Overweeg Sudocrème als volgt aan te brengen op een (onderhuidse) puist, cyste of mee-eter:

 1. Was je gezicht met lauwwarm water en een zachte gezichtsreiniger.
 2. Smeer een klein beetje Sudocrème op de puist en laat dit gedurende de nacht intrekken.
 3. Was de volgende ochtend de Sudocrème van je gezicht af met lauwwarm water.

Overweeg een gezichtsmasker van Sudocreme als volgt aan te brengen op je huid:

 1. Reinig ’s avonds je gezicht met water en een reinigingsmiddel dat geschikt is voor een acne gevoelige huid.
 2. Smeer een dun laagje van de Sudocrème zachtjes over de huid. Zorg dat het niet een te dikke laag is, omdat het anders juist puistjes kan veroorzaken.
 3. Zorg dat je hele gezicht wat Sudocrème bevat, behalve dichtbij de ogen.
 4. De volgende ochtend kun je het masker van je gezicht wassen met water en een mild reinigingsmiddel.

Voor welke soorten acne is Sudocrème geschikt?

Sudocrème kan worden gebruikt bij zowel een huid zonder oneffenheden als een huid met puistjes. Er zijn verschillende soorten acne die variëren in de hevigheid.

In het geval van cystische acne kan Sudocrème mogelijk ook helpen. Het verzacht namelijk de huid rondom de puist. Hierdoor zullen er minder snel rode vlekken ontstaan en wordt de acne minder zichtbaar. Tevens zal de bacteriële activiteit in de poriën worden vermindert. In meerdere Sudocrème reviews wordt aangegeven dat de crème een snelle werking heeft op cystische acne (binnen 1 week).

Het is niet bekend of Sudocrème kan helpen tegen littekens die veroorzaakt zijn door acne. Wel kan je huid minder rood worden waardoor je littekens minder opvallen.

Bij baby acne is doorgaans geen behandeling nodig. Aangezien de huid van een baby erg gevoelig is, is het uitkijken geblazen met crèmes in het algemeen. Sommige moeders raden echter Sudocrème sterk aan voor de huid van baby’s. Mocht je het willen proberen, dien je een heel klein laagje aan te brengen en de effecten op de huid van je baby erg goed in de gaten te houden.

Sudocrème op je puist of is er een betere behandeling?

Het aanbrengen van Sudocrème op een puist kan dus waarschijnlijk helpen bij het verminderen of verwijderen van een puistje.

Het is echter van belang naar meer oplossingen voor acne te zoeken dan enkel Sudocrème tegen acne. Deze crème is er namelijk enkel op gericht symptomen te bestrijden. Wanneer je de onderliggende oorzaken van acne niet bestrijdt, dan blijven de puistjes terugkeren. Let bijvoorbeeld eens op je voedingspatroon, levensstijl en hormonale balans.

Hoe je dit precies doet? Dat vind je allemaal terug in mijn gratis e-book over acne. Hierin wordt verteld wat je nu direct kan doen om snel van puistjes af te komen. Klik hieronder op de knop om het e-book te downloaden!

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *