Tea tree olie acne ervaringen

Wat zeggen tea tree olie gebruikers?

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
mm
ervaringen met tea tree olie bij acne

Personen die zelf op onderzoek uitgaan naar natuurlijke huidverzorging zullen ongetwijfeld tea tree olie tegenkomen. Dit is namelijk één van de essentiële oliën die verschillende voordelen kan bieden voor de huid en specifieke huidaandoeningen, zoals acne.

Het gebruiken van tea tree olie tegen acne heeft al bij veel mensen gewerkt, terwijl anderen aangeven dat er juist meer puistjes door ontstaan. Waarschijnlijk wil jij weten wat nou de echte ervaringen zijn van tea tree olie bij acne.

Op deze pagina ga je ontdekken wat mensen met acne hebben gehad aan de tea tree olie. Je zult dan ook een aantal ervaringen te zien krijgen. Ook hebben wij zelf een product met tea tree olie uitgeprobeerd om te zien wat het precies met acne en puistjes doet. Je bent hier dus in ieder geval op de juiste plek terecht gekomen!

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Waarom kan tea tree olie helpen tegen acne?

Voordat we de ervaringen met tea tree olie bij acne zullen bespreken, is het handig om te weten waarom tea tree olie wellicht een effectieve oplossing kan zijn.

Allereerst moet worden vermeld dat het hier niet om een medisch advies gaat. Daarnaast moeten meer en grotere onderzoeken worden gedaan naar tea tree olie, voordat we precies de effectiviteit kunnen bepalen bij acne.

Als we kijken naar de onderzoeken naar tea tree olie die reeds zijn uitgevoerd, dan zou tea tree olie gunstig zijn om de volgende redenen:

  • Dankzij de antimicrobiële effecten kunnen mogelijk acne veroorzakende bacteriën worden aangepakt, waardoor bestaande puistjes kunnen afnemen en kan worden voorkomen dat mee-eters ontstoken raken.
  • Dankzij de ontstekingsremmende effecten kunnen de klachten van acne mogelijk verminderen. Sommigen acne patiënten klagen bijvoorbeeld over roodheid, zwelling en jeuk door acne. Deze symptomen van ontstekingen zouden dus kunnen verminderen door tea tree olie.
  • Dankzij het mogelijke effect de beschermende huidbarrièrefunctie te verbeteren, zou tea tree olie opnieuw kunnen helpen bij het verminderen van de klachten van acne. Denk bijvoorbeeld aan de jeuk en droge plekjes op de huid die kunnen worden tegengegaan. Hierdoor kan de vorming van acnelittekens worden voorkomen, omdat je minder snel de behoefte hebt om in puistjes te knijpen of eraan te krabben.
  • Dankzij de antioxiderende effecten kan de huid mogelijk sneller genezen. Schadelijke invloeden van buitenaf, zoals Uv-stralen kunnen er anders voor zorgen dat puistjes en de sporen die ze achterlaten langer aanwezig blijven.

Er wordt ook weleens gedacht dat tea tree olie kan helpen bij het verwijderen van acnelittekens. Hier is echter te weinig onderzoek naar gedaan. Ook zijn er niet veel ervaringen over te vinden. Over het algemeen wordt gezegd dat tea tree olie wel kan helpen tegen hypertrofische littekens, maar niet tegen de acnelittekens die zich onder de huid bevinden. Natuurlijk kan tea tree olie wel helpen bij het voorkomen van littekens, omdat puistjes worden tegengegaan.

Tea tree olie ervaringen van mensen met acne

Misschien denk je momenteel dat het noodzakelijk is je acne te laten behandelen door een dermatoloog. Er zijn dus echter andere manieren om van acne en puistjes af te komen. Tea tree olie kan je daarbij helpen.

De meeste mensen die tea tree olie hebben uitgevonden tegen hun acne zijn hier erg blij mee. Zij geven bijvoorbeeld aan een veel minder grote kans op bijeffecten te hebben dan mensen die wel een dermatoloog bezoeken en beginnen met een behandeling die bestaat uit pillen tegen acne.

Hoewel de meeste ervaringen met tea tree olie erg positief zijn, zijn er ook altijd mensen die weinig tot geen effect opmerkten aan hun acne. Dit kan eigenlijk eenvoudig worden verklaard, omdat onze huid verschillend reageert op een acnebehandeling. Ook bestaat er een kans dat jouw acne hoofdzakelijk wordt veroorzaakt door een hormonale onbalans in je lichaam in plaats van overtollige verontreinigheden, om maar wat te nomen. In dat geval kun je betere ervaringen krijgen met het normaliseren van je hormonen.

Dit is een ervaring met tea tree olie van een acne patiënt:

Een vrouw met acne geeft aan dat zij 2 maanden geleden is begonnen met het gebruiken van tea tree olie. De review is nu pas online gekomen, omdat ze een eerlijke blik wilde geven van de effecten op haar huid. De vrouw heeft pure tea tree olie gemengd met een dragerolie om het te verdunnen. Na het gebruiken van tea tree olie is de ernst van haar acne eindelijk afgenomen. Het is wel vernoemingswaardig dat de vrouw naast tea tree olie als aanvulling een exfoliant en hydraterende crème gebruikte.

Helaas kan niemand vertellen of jij dezelfde effecten zult ervaren door het gebruiken van tea tree olie. Aangezien tea tree olie over het algemeen veilig is, kun je het wel degelijk een kans geven. Hierbij dien je in gedachten te houden dat producten met de beste kwaliteit tea tree olie de beste ervaringen zullen opleveren. Het is dus altijd de moeite waard om te kijken wat wordt aangegeven in bestaande reviews en ervaringen onder de producten. Om je op weg te helpen ga ik je zo dan ook vertellen met welke tea tree olie producten ikzelf goede ervaringen heb op mijn acne-gevoelige huid.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Tea tree olie testen op mijn eigen acne-gevoelige huid

Natuurlijk heb ik zelf ook uitgetest of tea tree olie daadwerkelijk een effectieve behandeling is als overal wordt beweerd op internet. Aangezien ikzelf en enkele van mijn teamleden ook een acne-gevoelige huid hebben, kunnen we dit prima testen op onze eigen huid.

We hebben gemerkt dat puistjes inderdaad een kleiner uiterlijk krijgen en roodheid vrijwel direct verdwijnt door het gebruiken van verdunde tea tree olie. De ontstekingsremmende eigenschappen van tea tree olie lijken daarom effectief en in een rap tempo te werken.

Wil je zelf tea tree olie gebruiken voor je acne en puistjes? Overweeg dan de onderstaande 100% pure tea tree olie van “Berivita“. Dit product hebben wij zelf ook getest. Daarnaast zeggen de vele positieve ervaringen van anderen genoeg.

Wil je liever tea tree olie gebruiken zonder het zelf te hoeven mengen met een dragerolie, zodat het allemaal veilig blijft om te gebruiken? Overweeg dan de tea tree olie stick van “Australian Bodycare” waarmee je gericht puistjes kunt aanstippen.

Tea tree olie tegen acne
Tea tree olie tegen acne

Beoordeling door Fleur,

28 jan 2022
4

Tea tree olie is een natuurlijke en effectieve behandeling tegen puitjes. Vergeet alleen niet dat tea tree olie geen wondermiddel is en je misschien bijvoorbeeld ook iets moet doen aan je hormonen en stress.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *