Tetracycline review

Jouw weg naar een mooie huid?

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
tetralysal tegen acne review

Ben je benieuwd of het antibioticum tetracycline tegen acne werkt? Ik vertel je er alles over in deze tetracycline review. Zo weet jij precies of het verstandig is om tetracycline te kopen en te gebruiken in de strijd tegen je puistjes!

Na onderzoek te doen over het medicijn en ervaringen te lezen van andere acne patiënten kan ik je mijn eerlijke tetracycline review geven.

De werkzame stof tetracycline is verwerkt in verschillende antibiotica, zoals: tetralysal, lymecycline, minocin en oxytracycline. Tetracycline kan om verschillende redenen helpen tegen acne. Denk aan het verminderen van ontstekingen en het opruimen van acne veroorzakende bacteriën.

Download onze gratis gids hier om te leren hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen. 

Het medicijn wordt ingezet bij matige tot ernstige acne. Je zult tetracycline krijgen in capsulevorm of crème welke je kunt gebruiken voor een bepaalde periode, afhankelijk van de hevigheid van jouw acne.

Is het slim om tetracycline tegen acne te te gebruiken?

Wellicht kan tetracycline een goede oplossing zijn voor je acne. Het geneesmiddel wordt alleen ingezet als iemand last heeft van matige tot ernstige acne, en dus niet bij enkele kleine mee-eters.

Je zal voor een bepaalde periode tetracycline moeten gebruiken. Doorgaans is de duur van een behandeling enkele weken tot maanden.

Ik raad je aan om eerst reguliere behandelingen tegen acne te proberen voordat je begint met een antibioticum. Andere specifieke middelen en behandelingen kunnen namelijk erg goed helpen tegen acne, en je hebt dan geen risico op heftige bijwerkingen die gepaard gaan met het gebruik van tetracycline. Ik zal je later op deze pagina meer vertellen over veiligere alternatieven.

Tetracycline kan helpen tegen acne om de volgende redenen:

  • Doodt verschillende bacteriën die acne aanwakkeren door de aanmaak van eiwitten te reduceren
  • Vermindert zwellingen, roodheid van puistjes en cystische acne
  • Remt de celgroei

Aangezien de bacteriën die acne veroorzaken worden gedood met tetracycline, zullen de poriën minder snel verstoppen waardoor je minder last van acne zult hebben.

Naast acne wordt tetracycline gebruikt als behandeloptie om andere bacteriële infecties op te lossen, zoals: huidinfecties, blaasontstekingen en luchtweginfecties. Je dient echter uit te kijken met het gebruiken van tetracycline tegen acne, omdat het dus meerdere bacteriën dan acne veroorzakende bacteriën uitroeit.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

De nadelen van tetracycline

Tetracycline is een oplossing geweest voor veel mensen met acne. Het voordeel van tetracycline is dat het goedkoper is dan veel andere antibiotica tegen acne.

Als je tetracycline wilt gebruiken dien je eerst contact op te nemen met een arts of dermatoloog. De arts kan een bepaalde dosis tetracycline voorschrijven. Het is belangrijk dat de kuur in de juiste dosis wordt opgebouwd en afgebouwd. Ook is het van belang dat je je houdt aan de opgegeven planning van je arts. Zorg dus dat je tetracycline op de aangegeven momenten en tijdstippen smeert of slikt.

Je zult tetracycline enkele weken of maanden moeten gebruiken afhankelijk van de hevigheid van jouw acne. Aan het begin kunnen de acne klachten verergeren, maar na één maand zouden de puistjes langzaam moeten verdwijnen.

Helaas zijn er ook nadelen verbonden aan tetracycline en kun je bijvoorbeeld last krijgen van verschillende bijwerkingen, zoals: een droge huid, een gevoelige huid, darmklachten, verkleuring van de huid, misselijkheid en slijmvliesontsteking. De bijwerkingen schijnen minder heftig te zijn dan bij roaccutane. Vergeet echter niet om een zonnebrandcrème op te doen, omdat je huid extra gevoelig is tijdens het gebruik van tetracycline.

Een andere reden waarom ik tetracycline niet aanraad is omdat het vaak in combinatie met andere medicijnen moet worden gebruikt. Tetracycline bevat namelijk niet alle eigenschappen om acne uit te roeien. Je kunt tetracycline bijvoorbeeld combineren met een uitwendige antibiotica zoals differin gel.

Ik raad je dus niet per se aan om tetracycline tegen acne te gebruiken. Het medicijn kan wel helpen tegen acne, maar dit zal een tijdelijk effect zijn. Tetraycycline zal namelijk de huidige acne bacteriën opruimen, maar niet het echte kernprobleem oplossen waardoor de acne bacteriën blijven terugkomen. Veel mensen zien hun puistjes dan ook weer terugkomen (soms zelfs in een zwaardere vorm) nadat zij stoppen met het gebruiken van tetracycline.

Er bestaan medicijnen die meer eigenschappen hebben dan tetracycline en dus niet gecombineerd hoeven worden om puistjes te verwijderen.

De Gladskin Revolutie: Pak gericht alleen de slechte acne-veroorzakende huidbacteriën aan met de producten van Gladskin.

Ervaringen en mijn tetracycline review

Op reviewsites en YouTube zijn verschillende ervaringen te vinden van mensen met acne die tetracycline hebben geprobeerd. De ervaringen lopen erg uiteen. De meeste mensen zien hun acne weer terugkomen nadat ze stoppen met tetracycline en krijgen last van bijwerkingen. In enkele positieve reviews wordt aangegeven dat de behandeling nog moet worden afgemaakt. De vraag is dus of de puistjes zullen wegblijven op lange termijn.

Het is belangrijk om te onthouden dat er verschillende huidtypes zijn en we verschillende lichamen hebben waardoor antibiotica een verschillend effect kan geven op acne. Tetracycline zal voor de ene persoon een goed middel kunnen zijn terwijl iemand anders er geen profijt van zal hebben en enkel bijwerkingen zal ervaren.

Hieronder deel ik mijn eigen review met je:

Tetracycline
Tetracycline

Beoordeling door Fleur,

09 mrt 2021
3

Mijn tetracycline review is redelijk positief. De bijwerkingen van dit geneesmiddel zijn namelijk minder erg dan andere antibiotica tegen acne. Andere hoofdoorzaken van acne zoals schommelingen van hormonen kunnen echter niet worden opgelost met tetracycline. Hierdoor zullen veel mensen teleurgesteld zijn als de puistjes terugkomen of alsnog een andere behandeling moeten ondergaan.

Tetracycline acne review: conclusie en een veilig alternatief

In deze tetracycline review heb je meer informatie gekregen over de werking van tetracycline op acne. Ook weet je dat de puistjes vaak niet voorgoed zullen verdwijnen na het gebruik van tetracycline.

Het kan daarom interessant voor je zijn mijn gratis gids met de top 10 gemaakte fouten bij acne, en uiteraard de oplossingen te downloaden. Je gaat hierin leren welke fouten acne patiënten maken, waardoor ze tot op latere leeftijd blijven rondlopen met de pijnlijke en lelijke ontstekingen.

Als je liever nu direct de “Leven Zonder Acne Methode” wil toepassen, dan kun je mijn volledige verhaal lezen. Het betreft een veiligere methode dan antibiotica. Ook zal je hiermee de echte oorzaken van puistjes bestrijden, zodat acne bacteriën minder kans krijgen om jouw huid en gehele leven te verslechteren.

Download gratis hieronder.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Ps. Heb jij zelf tetracycline gebruikt tegen acne? Deel dan onderaan in de reacties jouw tetracycline ervaringen zodat we elkaar kunnen helpen bij het maken van de juiste keuzes tegen acne.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Ook interessant voor jou:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *