The Ordinary gebruiken tegen puistjes en de ervaringen

Werken deze producten of zijn het zogenaamde tovermiddelen?

Gemiddelde leestijd: 20 minuten
mm
The Ordinary tegen puistjes

Heb je veel last van puistjes en acne? Dan wordt het de hoogste tijd stappen te gaan zetten. Ik kan namelijk begrijpen dat je jezelf schaamt voor de plekjes en wil voorkomen dat het overgaat in de vorming van acnelittekens.

Wanneer je puistjes wil bestrijden, dan kun je een keuze maken uit tal van huidverzorgingsmerken en producten. Een bekend merk is The Ordinary tegen puistjes. Van alle merken is dit toch wel een uitschieter.

In deze blog ga je ontdekken wat The Ordinary is en hoe de producten kunnen helpen bij het verzorgen van puistjes en acnelittekens. Lees verder om alles te ontdekken over de puistjes en hoe je er mogelijk snel weer van af kunt komen door gebruik te maken van The Ordinary.

Wat is The Ordinary?

Het huidverzorgingsmerk The Ordinary valt onder het bedrijf DECIEM. Andere bekende huidverzorgingsmerken die hier onder vallen zijn Hylamide en NIOD.

The Ordinary maakt gebruik van huidverzorgingsproducten die bewezen zijn door deze op grote schaal te testen bij mensen met acne. Zij willen dat hun klanten huidproblemen kunnen oplossen zonder daar super veel geld aan kwijt te raken. Dit maakt het ook zo’n populair product onder mensen met acne en personen die baat hebben hun huid elke dag opnieuw het beste te verzorgen. Je begrijpt wel dat dit anders veel geld kan kosten.

The Ordinary heeft veel bekendheid gekregen om verschillende redenen. Zo hebben zij een aantal baanbrekende innovaties uitgebracht. Ook zijn de producten van hoge kwaliteit, hebben deze effectieve werkingen, terwijl deze ook nog eens goed betaalbaar zijn.

Het fijne van de producten van The Ordinary is dat ze geen parabenen, sulfaten, minerale en dierlijke oliën, koolteerkleurstoffen en kwik bevatten. Dergelijke ingrediënten staan er namelijk om bekend meer acne te veroorzaken en huidirritaties op te leveren.

Bovendien worden de producten van The Ordinary en DECIEM niet getest op dieren.

Wat zijn puistjes en hoe ontstaan deze onzuiverheden?

The Ordinary is dus een bekend en hoogwaardig merk tegen puistjes, omdat de producten unieke werkingen en formules hebben, terwijl consumenten zich verbazen over de lage prijzen van de producten.

Voordat ik ga vertellen hoe The Ordinary producten precies werken tegen puistjes zal ik je eerst iets meer vertellen over het ontstaan van puistjes. Hierna begrijp je namelijk beter hoe de ingrediënten kunnen inwerken op acne.

Mee-eters zijn zwarte en witte puntjes op de huid. Ze bevinden zich vaak op de neus. Puistjes zijn de rode bultjes die ook een witte kop kunnen hebben. Met het woord ‘acne’ bedoelt men dat iemand last heeft van mee-eters en puistjes.

Mee-eters ontstaan wanneer de poriën verstopt raken door een ophoping van talg en dode huidresten. Puistjes ontstaan wanneer deze verstopte poriën ontstoken raken door de activiteit van acne-veroorzakende bacteriën.

Welke producten van The Ordinary kun je gebruiken tegen puistjes?

The Ordinary heeft verschillende producten ontwikkeld die kunnen worden ingezet als je last hebt van puistjes en acne. Het kan raadzaam zijn meerdere producten te gebruiken, zodat de verschillende factoren die bijdragen aan acne worden bestreden.

Hierzonder zie je de producten tegen puistjes van The Ordinary op een rijtje. Blijf verder lezen om reviews en ervaringen te ontdekken omtrent de producten.

Voordat je de producten van The Ordinary op de gevoelige huid van je gezicht aanbrengt, kan het raadzaam zijn om een patch test uit te voeren. Dit wordt ook aangegeven op de site van The Ordinary. Een patch test houdt in dat je een klein beetje van het spul aanbrengt, bijvoorbeeld achter je oor of de binnenkant van je pols. Op deze manier kun je zien wat het effect is, of er irritatie optreedt en het spul dus niet te hard is voor de huid van je gezicht. Mocht er irritatie optreden, stop dan en raadpleeg een arts.

1. The Ordinary squalane cleanser 

De cleanser van The Ordinary kan goed worden gebruikt om de huid te reinigen op milde wijze. Door het reinigen, kan worden voorkomen dat de poriën verstoppen door talg, make-up en ander vuil dat zich ophoopt op de huid.

Het belangrijkste ingrediënt in de The Ordinary gezichtsreiniger is squalaan. Dit ingrediënt werkt antioxiderend, gaat ontstekingen tegen, verbetert de soepelheid van de huid en houdt de huid vochtig. De cleanser kan gebruikt worden door mensen met alle soorten huidtypes. Het kan bijvoorbeeld een gunstig product zijn om de droge acne-gevoelige huid te hydrateren, de vette acne-gevoelige huid te verlichten en de normale huid met acne te reinigen.

Breng de crèmegel aan over je hele gezicht. Laat het even intrekken en spoel het vervolgens weer van je gezicht af. De poriën zijn nu gereinigd en je zult merken dat de huid glad aanvoelt en er weer schoon uitziet.

The Ordinary cleanser tegen puistjes

2. The Ordinary™ peeling solution met 30% AHA en 2% BHA

De Peeling Solution van The Ordinary bevat zowel Alfa-Hydro zuren (AHA) als Beta-Hydro zuren (BHA). Enkele ingrediënten in dit product zijn glycolzuur, melkzuur, wijnsteenzuur, citroenzuur, salicylzuur, vitamine B5 en hyaluronzuur. Er zitten verschillende extra ingrediënten in verwerkt, zodat de huid niet teveel uitdroogt door de zuren.

Dankzij de combinatie van zuren wordt gezorgd dat de huid wordt geexfolieërd en de verstopte poriën worden gereinigd. Dit betekent voornamelijk dat dode huidresten van de huid en poriën worden gehaald. Zo kun je voorkomen dat je poriën verstopt raken en dus mee-eters ontstaan. Naast het verschonen tot diep in de poriën zorgt de Peeling er ook voor dat de huid gelijkmatig aanvoelt, een betere uitstraling krijgt, de huidtextuur verbetert en fijne lijntjes minimaliseren.

The Ordinary Peeling kun je aanbrengen op een schone, droge huid. Breng het aan over je hele gezicht. Als laatste was je het weer van je gezicht af met lauw water. Houd er vervolgens rekening mee dat je huid extra gevoelig is voor zonnestralen. Het is daarom belangrijk ook een zonnebrandcrème aan te brengen als je naar buiten gaat.

The Ordinary peeling tegen acne

3. The Ordinary 10% niacinamide en 1% zink supersize serum

Het derde product tegen puistjes van The Ordinary is het serum met niacinamide, vitamine B3 en zink. Serums worden steeds populairder. Het zijn veel krachtigere producten dan normale gels en lotions.

In dit serum van The Ordinary zitten verschillende vitamines en mineralen die effectief kunnen zijn bij het bestrijden van puistjes. Dit kan worden verklaard, omdat niacinamide bewezen effectief is bij het verminderen van oneffenheden. Daarnaast zorgt de zinkzout ervoor dat de talgproductie terug gaat in de normale modus. Hierdoor zullen de poriën niet verstoppen.

The Ordinary serum tegen puistjes

4. The Ordinary 2% hyaluronzuur en vitamine B5 supersize serum

Dit serum kan helpen bij acne door onder andere de hyaluronzuur. Dit is een krachtige zuur die kan helpen de huid gehydrateerd te houden. Tevens helpt vitamine B5 bij het verbeteren van de hydratatie op de oppervlakte van de huid.

Hyaluronzuur is een huideigen stof. Aangezien er verschillende soorten hyaluronzuur met verschillende molecuulgewichten zijn verwerkt in dit serum van The Ordinary wordt de huid op meerdere niveaus gehydrateerd, ook voor de lange termijn.

Je kunt het serum gebruiken in de ochtend en in de avond. Smeer het op je huid voordat je andere huidverzorgingsproducten aanbrengt op je huid.

The Ordinary hyaluronzuur serum tegen puistjes

5. The Ordinary anti-veroudering en acne serum met 1% retinol – Best Seller

Dit serum behoort tot één van de bestsellers van The Ordinary. Met dit serum worden puistjes en huidveroudering tegengegaan. Dankzij de retinol worden fijne lijntjes geminimaliseerd, acnelittekens bestreden en tekenen van veroudering verminderd. Dit komt omdat retinol de aanmaak van elastine en collageen bevordert.

Begin langzaam op te bouwen met het gebruik van het retinol serum. Breng dus slechts een dun laagje aan over je gezicht. Serums zijn gemaakt om kleine, dunne laagjes aan te brengen op de huid. Uiteindelijk kan het dagelijks worden gebruikt als onderdeel van je avondverzorgingsroutine.

Houd er rekening mee dat het gebruiken van retinol in de eerste weken gepaard kan gaan met roodheid, irritatie en schilfers. Om te voorkomen dat deze bijwerkingen zullen optreden, dien je het zo dun mogelijk aan te brengen op een vochtige huid.

The Ordinary bestseller acne serum

6. The Ordinary SPF30 zonnecrème

Wat veel acne patiënten niet weten is dat zij eigenlijk een zonnecrème moeten gebruiken. Puistjes kunnen namelijk verergeren door de zon. Daarnaast kunnen pigmentatievlekjes en littekens van acne donkerder worden.

Met The Ordinary UV Filter met een stabiele Sun Protection Factor 30 wordt de huid goed beschermt tegen de zon. Naast de huid te beschermen tegen de zon bevat de crème ook verschillende antioxidanten en andere ingrediënten die een optimale bescherming bieden.

Deze zonnebrandcrème is niet-comedogeen. Dit betekent dat het kan worden gebruikt zonder dat de poriën verstoppen. Zorg dat je de zonnebrandcrème een kwartiertje voordat je de zon in gaat aanbrengt. Zorg vervolgens dat je elke twee uur een nieuwe laag zonnebrandcrème aanbrengt als je écht gaat zonnen, of bijvoorbeeld in het water bent geweest. Vergeet dus echter niet dat het sowieso slim kan zijn een zonnebrandcrème het hele jaar door te gebruiken.

The Ordinary zonnecrème tegen puistjes

Ervaringen van acne patiënten en mijn persoonlijke The Ordinary review

Gedeelde ervaringen over producten tegen puistjes van The Ordinary die ik kan vinden op het internet zijn veelal positief. Het zijn dus daadwerkelijk producten die effectief kunnen zijn voor de acne-gevoelige huid.

Hieronder deel ik een aantal van mijn ervaringen, zodat je kunt ontdekken hoe snel en effectief de producten werken tegen puistjes. Echter, begrijp wel dat producten een verschillend effect kunnen hebben op verschillende huiden.

  • Ervaring met cleanser: De cleanser van The Ordinary is inderdaad mild en tegelijkertijd erg effectief. Je kunt deze cleanser dagelijks gebruiken om je gezicht te reinigen. Het is zelfs een vast onderdeel geworden van mijn huidverzorgingsregime.
  • Ervaring met peeling: Aan het begin kun je merken dat je huid moet wennen aan de peeling van The Ordinary. Je huid kan er behoorlijk rood van worden. Zodra je huid er langzaam aan went, is je huid een stuk gladder en heeft het een natuurlijke glans. Het is wel echt nodig om ook een SPF aan te brengen.
  • Ervaring met niacinamide en zink serum: Op aanraden van mijn vriendin (schoonheidsspecialiste) probeerde ik het serum met niacinamide en zink van The Ordinary. Het is zeker een aanrader voor mensen die in een korte tijd van hun puistjes en onzuiverheden af willen komen.
  • Ervaring met hyaluronzuur en vitamine B5 serum: Het serum van The Ordinary kan een groot effect hebben op je acne en zelfvertrouwen. De ingrediënten werken effectief in op de huid zonder irritatie te veroorzaken. Waarschijnlijk hoeft je huid niet eens te wennen aan de nieuwe producten van dit merk.
  • Ervaring met retinol serum: Op internet had ik gelezen dat retinol effectief kon zijn tegen puistjes, rimpeltjes, lijntjes en kleine littekens. Daarom heb ik het serum van The Ordinary gebruikt. Na 2 weken merk ik dat dat mijn huid elke dag beter wordt. De rimpels worden veel minder en retinol van The Ordinary lijkt het enige middel te zijn wat écht werkt tegen mijn acne littekens en pigmentatievlekjes.
  • Ervaring met zonnebrandcrème: Aangezien ik elke dag een half uur naar mijn werk moet fietsen raadde een collega aan een zonnebrandcrème te gaan smeren. Ik heb dit advies opgevolgd en gebruik nu de The Ordinary zonnebrandcrème, met veel succes.
The Ordinary tegen puistjes
The Ordinary tegen puistjes

Beoordeling door Fleur,

16 nov 2021
4

Naast positieve reviews en ervaringen zie ik ook enkele negatieve reacties voorbijkomen. Sommigen mensen denken dat er een tovermiddel tegen acne bestaat, maar dit is helaas niet het geval. Met de producten van The Ordinary kunnen puistjes zeker minder worden, maar het geeft geen garantie dat de puistjes nooit meer terug komen. Schoonheidsmiddelen zoals die van The Ordinary zijn voornamelijk gericht op symptomen, maar pakken de echte problemen, zoals stress niet aan.

Conclusie: werken de producten van The Ordinary tegen puistjes?

The Ordinary is één van de huidverzorgingsmerken die een grote bekendheid heeft vergaard. Er is zelfs een speciale The Ordinary lijn tegen puistjes ontwikkeld. Deze producten zijn dan ook in het specifiek gericht op mensen met een acne-gevoelige huid.

Ervaringen van acne patiënten hebben laten zien dat The Ordinary daadwerkelijk effectieve producten heeft ontwikkeld tegen acne, acnelittekens en puistjes. Je moet echter niet verwachten dat dit een tovermiddel is. The Ordinay is slechts een symptoomgerichte verzorging voor acne.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *