Treclinac ervaringen

Werkt dit (GOUDEN) geneesmiddel of niet?

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
mm
treclinac acne ervaringen

Ben je op zoek naar Treclinac ervaringen? Ben je benieuwd of Treclinac écht werkt tegen acne en puistjes? Dan ben je op de juiste website terecht gekomen.

Treclinac (Treclin) kan worden ingezet als behandeling voor matige acne en puistjes. In deze Treclinac review heb ik de meest gestelde vragen beantwoord die mensen hebben over deze populaire acnebehandeling.

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Onze gratis gids laat je de 10 gezonde gewoonten zien om je puistjes te verbeteren van binnenuit.

Ik ga onder andere bespreken wat Treclinac is, hoe lang het duurt voordat de medicatie werkt en wat de ervaringen en bijwerkingen zijn.

Bovendien ga ik je vertellen waarom veel mensen opnieuw last krijgen van puistjes, wanneer zij zijn gestopt met Treclinac.

Wat is Treclinac (gel)?

Treclinac is een medicijn dat wordt aangebracht op de huid. Het wordt veelal gebruikt om puistjes van matige ernst te behandelen. De werkzame stoffen in Treclinac zijn Clindamycine en Tretinoïne.

Clindamycine wordt ook vaak gebruikt als antibioticum tegen acne. Het vermindert het aantal bacteriën op de huid die ervoor zorgen dat je last hebt van ontstekingen en puistjes.

Het andere ingrediënt Tretinoïne zorgt ervoor dat de aanmaak van nieuwe huidcellen wordt gestimuleerd. Hierdoor zullen de haarzakjes minder snel verstopt raken met talg en oude huidresten. Talg ziet er uit als een gele of witte olie en wordt gemaakt door de talgklieren. De functie van talg is het hydrateren van de huid en poriën. Een te grote hoeveelheid talg kan echter puistjes veroorzaken.

Ttreclinac is dus een combinatie van Clindamycine en Tretinoïne. In combinatie versterken de ingrediënten elkaar. Je kunt Treclinac gel kopen in een tube van 30 of 60 gram. Dankzij de verschillende stoffen in Treclinac kun je mogelijk weer een gezonde huid krijgen.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Waar kun je Treclinac voor gebruiken?

Treclinac wordt plaatselijk op de huid aangebracht. Het wordt gebruikt om puistjes en acne vulgaris te behandelen bij mensen vanaf 12 jaar. Hiervoor is een recept van de dokter nodig.

De actieve ingrediënten in Treclinac die we net hebben besproken, kunnen de symptomen van puistjes verminderen. Verschillende soorten puistjes kunnen ermee worden verzorgd of behandeld. Denk bijvoorbeeld aan mee-eters, puistjes en papels.

Ook kan het worden gebruikt om de roodheid van puistjes te verminderen.

Werkt Treclinac tegen acne?

Treclinac kan zeker worden ingezet als onderdeel van je acnebehandeling. Meestal wordt het gebruikt bij mensen met een milde of matige vorm van acne.

In 2014 is een onderzoek gedaan naar Treclinac. Hieruit bleek dat de bestanddelen in Treclinac het beste kunnen worden ingezet tegen matige puistjes.

Veel Treclinac ervaringen en klantrecensies van acne patiënten geven aan hoe effectief Treclinac is geweest voor hun huidproblemen. Ze zijn vooral tevreden over de snelle zichtbare resultaten en de effectiviteit in vergelijking met andere medicatie. Wel komt acne vaak terug.

Nadat je bent begonnen met het aanbrengen van Treclinac op je puistjes zie je doorgaans binnen een maand verschil aan je puistjes. Verdwijnen de puistjes niet en zie je geen verbetering? Overleg dan met je arts of het slim is over te stappen op een ander medicijn.

Persoonlijk raad ik je echter aan de onderliggende oorzaken van acne eerst te onderzoeken, voordat je allerlei dure, heftige medicijnen met bijwerkingen probeert en je eigen proefkonijn wordt.

Hormonen zijn één van de bekendste oorzaken bij acne. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voeding, stress en slaapgebrek.

Ontdek in onze gratis gids hoe jij jouw hormonen in balans kunt brengen om puistjes te elimineren bij de bron, in plaats van het tijdelijk bestrijden van de symptomen.

Hoe gebruik je Treclinac?

Je kunt Trelinac tegen acne gebruiken door een klein beetje van de gel aan te brengen op de puistjes.

Voordat je Treclinac gaat aanbrengen dien je je gezicht te wassen met een milde gezichtsreiniger en lauw water. Dit zorgt voor een optimale werking.

Daarna breng je een kleine hoeveelheid Treclinac aan op een schone vinger. Vervolgens kun je het spul zachtjes gaan deppen en uitsmeren op de plekjes van je puistjes.

Gebruik hiervoor ongeveer de hoeveelheid ter grootte van een erwt.

Houd je altijd aan de aangegeven hoeveelheden op de verpakking of zoals voorgeschreven door je huisarts. Mocht je meer Trelinac gel gebruiken en het vaker smeren op je puistjes dan aangegeven, zal dit geen gunstige effecten hebben. Je huid kan verslechteren en de kans op bijwerkingen zullen toenemen.

Hoe lang duurt het voordat je resultaten ziet?

De eerste resultaten kunnen zichtbaar worden binnen enkele weken of één maand.

Om misschien volledig van je puistjes af te komen, zal je Treclinac langer moeten gebruiken.

Het is dan ook belangrijk niet op te geven en door te blijven gaan met smeren. Je hebt vooraf besproken hoe lang je het spul moet gebruiken, dus houd je hier dan ook aan.

Heb je drie maanden Treclinac gebruikt, maar zie je de puistjes nog steeds niet verminderen? Raadpleeg dan een arts voor een andere behandeling of ga op zoek naar de echte onderliggende oorzaken van acne.

Hormonen kunnen puistjes over je hele lichaam laten ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met bepaalde voeding.

Kan je ergere huidproblemen krijgen door Treclinac?

Zoals aangegeven zijn er twee werkzame ingrediënten te vinden in Treclinac. Dankzij één van de ingrediënten in Treclinac worden de dode huidcellen vervangen voor nieuwe gezonde huidcellen.

Door een tijdje Treclinac te gebruiken kan je een betere huid en minder last van puistjes krijgen.

Echter, sommige mensen kunnen eerst hun acne zien verslechteren. De puistjes kunnen dan erger worden en tevens kan je een droge huid krijgen. Het krijgen van puistjes aan het begin is het zuiveringsproces. Meestal zal deze bijwerking ophouden na enkele weken nadat je bent begonnen met smeren.

Is het een geschikt middel voor iedereen?

Niet iedereen zal in aanmerking komen voor Treclinac.

Wellicht ben je allergisch voor een ingrediënt in Treclinac. Dan dien je Treclinac dus niet te gebruiken om te voorkomen dat je ernstige bijwerkingen krijgt.

Ook dien je geen Treclinac te gebruiken als je zwanger bent, borstvoeding geeft of de ziekte van Crohn hebt. Ook wordt aanbevolen voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd anticonceptie te gebruiken tijdens het gebruik van Treclinac en gedurende één maand na gebruik van de medicatie.

Het beste is even een afspraak te maken met je huisarts. Hij of zij kan bekijken of Treclinac past bij jouw huidtype, type acne en onderliggende aandoeningen. Het medicijn moet immers worden voorgeschreven.

treclinac gel ervaringen

Ervaringen met Treclinac bij acne

Eerder in deze Treclinac review gaf ik aan dat Treclinac een effectief medicijn kan zijn voor de behandeling van de symptomen van milde tot matige gevallen van acne. Waarschijnlijk zullen de meeste mensen geen last krijgen van bijwerkingen en redelijk snel een verbetering van hun puistjes opmerken.

Op het internet zijn meerdere ervaringen te vinden van personen die Treclinac hebben gebruikt. De meeste recensies zijn positief.

Helaas heeft een vrouwelijke acne patiënt veel last gehad van bijwerkingen, zoals roodheid en een droge huid. Ze dacht hierdoor dat de acne verergerde en is gestopt met het gebruiken van Treclinac.

Iemand anders die haar ervaring deelde over Treclinac heeft al jaren last van acne op haar borst en rug. Na een enorme uitbraak en een gesprek met de dermatoloog heeft de vrouw besloten Treclinac te smeren op de puistjes. Na slechts 9 dagen is bijna alle acne verdwenen, op enkele littekens na. Ook belangrijk om te vermelden: deze persoon heeft Tea Tree olie en een reiniger gebruikt om de huid schoon te houden. Ze vermeld in haar ervaring dat Treclinac zeker het proberen waard is.

Bovendien wordt in veel reviews aangegeven dat de puistjes terugkomen nadat patiënten zijn gestopt met het gebruiken van Treclinac. Dit kan goed worden verklaard. Er zijn namelijk onderliggende oorzaken van acne die moeten worden opgelost om permanent van acne af te komen.

Misschien worden je puistjes veroorzaakt door een hormonale onbalans of een slechte darmgezondheid. Treclinac heeft alleen de kracht de symptomen van acne te verlichten, maar kan er niet voor zorgen dat bijvoorbeeld de hormonen in balans raken. Als je dus stopt met het smeren van Treclinac kunnen de puistjes opnieuw verschijnen.

Conclusie + verstandig om Treclinac te kopen of niet?

Na het lezen van de Treclinac ervaringen in dit blogbericht kan ik begrijpen dat je nog twijfelt het geneesmiddel zelf te kopen.

Treclinac is immers een krachtig middel dat kan helpen bij het tijdelijk verminderen van je acne. Er kunnen namelijk bacteriën mee worden bestreden.

Helaas kan Treclinac echter niet worden gezien als de ultieme oplossing voor acne. Je zult de echte onderliggende oorzaken moeten vinden en bestrijden om voor de langere termijn een schone huid te krijgen.

Druk op de onderstaande knop om meer te weten te komen over de onderliggende oorzaken van acne, en uiteraard de oplossingen.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Treclinac
Treclinac

Beoordeling door Fleur,

03 nov 2020
4

Treclinac werkt beter dan de meeste zelfzorgmiddelen. Het is wel een duur middel. Daarnaast zullen de kernoorzaken van acne niet worden opgelost, waardoor de puistjes terug kunnen komen als je het middel niet meer gebruikt.

PuistenVerwijderen verkoopt zelf geen medicijnen, maar verwijst je door. Bezoek de website van de Rijksoverheid over het veilig online kopen van medicijnen.

Wil je Treclinac liever online bestellen dan via je huisarts? Bestel Treclinac dan bij een geregistreerde internet apotheek. Ga naar je huisarts voor advies of neem een digitaal consult met een gekwalificeerd arts. Gebruik alleen medicijnen die zijn voorgeschreven door een gekwalificeerd arts of erkend apotheker, behalve als de medicijnen zijn goedgekeurd voor zelfmedicatie.

Laat hieronder een reactie achter als je zelf ervaringen hebt met Treclinac. Ik en andere bezoekers van mijn website zijn erg benieuwd of Treclinac jou heeft geholpen in de strijd tegen acne!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *