Vaccinatie tegen acne

Wanneer is de acne-vaccinatie beschikbaar?

Gemiddelde leestijd: 6 minuten
mm
vaccinatie tegen acne

Eén keer een vaccin nemen en vervolgens nooit meer last hebben van acne? Sommigen mensen zouden super blij zijn met een goede vaccinatie tegen acne en puistjes.

Er zijn al meerdere studies gedaan naar de ontwikkeling van een vaccin tegen acne. Ook zijn er zelfs al verschillende onderzoekers bezig geweest met de echte ontwikkeling van het vaccin.

De bedoeling van een vaccin tegen acne is om de acne-veroorzakende bacterie C. acnes (Cutibacterium acnes) te bestrijden. In dit artikel vertel ik je hoe ze dit willen realiseren en wanneer het vaccin naar verwachting klaar moet zijn.

Waarom een vaccinatie tegen acne?

Wereldwijd hebben honderden miljoenen pubers en volwassenen last van acne en puistjes. Naast de fysieke gevolgen kan acne ook psychische gevolgen opleveren. Bovendien kunnen er permanente littekens en gaatjes ontstaan.

Veel huidige oplossingen tegen acne werken maar voor een klein gedeelte van de acne patiënten. Ook zijn veel mensen bang voor de heftige bijwerkingen die gepaard gaan met professionele acnebehandelingen. Er is daarom veel vraag naar nieuwere, effectievere behandelingen tegen acne.

Er zijn allerlei factoren die kunnen bijdragen aan het ontstaan van acne. Het kan bijvoorbeeld te maken hebben met het eten en drinken van bepaalde voedingsmiddelen. Ook kunnen je hormonen een mogelijke oorzaak zijn. Bovendien kan acne genetisch bepaald zijn.

Sommigen personen willen gewoon hun favoriete voedingsmiddelen blijven eten, alleen is het zeer vervelend om vervolgens steeds last te moeten krijgen van acne. Een vaccinatie zou ervoor kunnen zorgen dat mensen toch de gewenste voedingsmiddelen kunnen blijven eten, terwijl zij hier geen acne van krijgen.

Voor mensen die last hebben van acne door hun genen zou een vaccinatie ook erg gunstig kunnen zijn. Zij kunnen namelijk niet veel doen tegen hun acne, behalve alle voorzorgsmaatregelen te nemen, te letten op hun hygiëne en de huid goed te blijven verzorgen. Een vaccinatie zou deze mensen mogelijk voor een langere periode af kunnen afhelpen van acne.

Studies naar een vaccin tegen puistjes

Er zijn verschillende studies gedaan naar de mogelijkheid en de effectiviteit van een vaccin tegen acne.

Denk bijvoorbeeld aan een studie in Journal of Investigative Dermatology die is uitgevoerd door Huang en zijn collega’s. In dit onderzoek werd aangetoond dat dankzij speciale antistoffen tegen toxines die gepaard gaan met acne-veroorzakende bacteriën kunnen worden verminderd. C. acnes is deels verantwoordelijk voor het ontstaan van acne, en de hoeveelheid hiervan op de huid kan dus worden verminderd. Dit wordt bereikt met een speciaal type immuuncel.

In het onderzoek werden muizen en de huidcellen van mensen gebruikt. De resultaten waren erg positief. Het doel is daarom om een niet-toxisch vaccin tegen acne te ontwikkelen die ook kan worden gebruikt door mensen.

Is een vaccinatie tegen acne veilig?

Er moeten in ieder geval eerst nog veel meer onderzoeken en testen worden uitgevoerd om een effectief vaccin tegen acne te kunnen ontwikkelen.

Hoewel veel mensen direct een vaccin zouden willen nemen, moeten acne-immunotherapieën uiterst voorzichtig worden ontworpen. Aangezien er op de acne-veroorzakende bacteriën wordt gericht, is het namelijk van belang dat de huidmicrobioom niet wordt verstoord. Sommigen bacteriesoorten die van nature op de huid leven, hebben dan ook invloed op de algehele gezondheid van de huid.

Het aantal goede en slechte bacteriën op de huid moet dus in balans worden gehouden om het vaccin veilig te houden.

Wanneer is de acne-vaccinatie beschikbaar?

Het team van Huang is momenteel op zoek naar een bedrijf om mee samen te werken. Als het aan hun ligt, willen ze dan ook direct beginnen met testen en verder ontwikkelen van het vaccin.

Wanneer de acne-vaccinatie is getest op mensen kan uiteraard pas worden geconcludeerd hoe effectief het vaccin daadwerkelijk is.

Tot die tijd zullen we acne moeten blijven behandelen zonder een vaccin. Als je hier hulp bij nodig hebt, dan kun je eens mijn gratis e-book downloaden. Mijn methodes zijn er namelijk op gericht om de onderliggende oorzaken van acne aan te pakken, zodat het in de toekomst minder snel terugkomt.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

11 reacties op “Vaccinatie tegen acne

 1. Acné kan inderdaad heel vervelend zijn en de oplossingen die er nu zijn zijn beste agressesief zoals medicatie of uitdrogende creme’s… reinigen blijft het belangrijkste denk ik…

  1. Veel mensen zijn inderdaad bang voor bijwerkingen van medicatie. Middeltjes, crèmes en zalven zijn er wel in overvloed, maar daarom weten veel mensen niet wat nou de juiste producten zijn.

   De huid elke dag reinigen is zeker een belangrijke stap in de huidverzorgingsroutine. Er moet dan wel gebruikt worden gemaakt van een milde reiniger en een milde exfoliant die geschikt zijn voor de huidtype van de acne patiënt.

   Met een vaccinatie kan mogelijk veel ellende worden verholpen en voorkomen. Het is alleen de vraag wat er in het vaccin zit en of je dit in je lichaam wilt krijgen.

   Ik verwacht dan ook dat het nog een tijdje gaat duren voordat het vaccin verkrijgbaar is voor de massa.

  1. Ik ben ook heel benieuwd!

   Hoewel het vaccin al een eind op weg schijnt te zijn, moet er nog veel worden getest en goedgekeurd. De resultaten kunnen dan ook nog lang op zich laten wachten.

 2. Er is tegenwoordig precies een vaccin voor alles. Wat moet moet maar ik zou toch nog even heel goed onderzoek doen naar mogelijke bijwerkingenbals ik het nodig zou hebben.

 3. Het is een vervelende aandoening en een goede snelle oplossing in de vorm van een vaccin zou fijn zijn voor de mensen die er last van hebben.

 4. Ik heb er gelukkig geen last van. Toch vraag ik me af, als er een vaccin voor zou zijn, of veel mensen er ook daadwerkelijk gebruik van zouden maken.

 5. Interessant! Zelf heb ik ook regelmatig acne en merk ik echt dat dit van hormonen afhankelijk is en voeding.
  Reinigen helpt inderdaad heel goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *