Producten van Vichy tegen acne en puistjes

Werken deze producten écht?

Gemiddelde leestijd: 18 minuten
mm
Vichy tegen puistjes en acne

Al sinds het begin van mijn puberteit heb ik te maken met puistjes en acne. Mijn moeder werkte destijds in de apotheek en daar werden verschillende huidverzorgingsmiddelen verkocht. Er is slechts een kleine greep huidverzorgingsmerken te vinden in de apotheek, waaronder Vichy. Toen ik thuis woonde gebruikte ik dan ook altijd de producten van Vichy om mijn puistjes te behandelen.

Vichy is een bekend merk om de huid te verzorgen. Ook heeft Vichy een speciale lijn ontwikkeld waarin producten zijn verwerkt die zijn gericht op personen met een onzuivere huid waarop puistjes en acne ontstaan. Deze serie noemt men Vichy Normaderm. Verschillende producten van Vichy kunnen je dan ook helpen sneller puistjes te genezen en in de toekomst nieuwe onzuiverheden te voorkomen.

In dit blog ga ik je meer vertellen over het gebruiken van Vichy producten tegen puistjes. Je gaat ontdekken hoe puistjes ontstaan en wat de producten van Vichy hier tegen kunnen doen. Als laatste ga je ook ontdekken wat de ervaringen zijn van acne patiënten. Nadat je alles hebt doorgenomen weet je precies welke producten jij nodig hebt om je puistjes te behandelen.

Wat is Vichy?

Vichy is opgericht in 1931 door Dr. Prosper Haller. Vele jaren hiervoor hield het bedrijf zich al bezig met de schoonheids- en verzorgingswereld. De oprichting is te danken aan het thermale water wat de litteken van een persoon liet verdwijnen.

De oprichter heeft veel betekent in de huidverzorgingswereld. Zo is het, het eerste huidverzorgingsmerk dat producten heeft ontwikkeld voor verschillende soorten huidtypes, namelijk de droge, vette en gecombineerde huid.

Vichy heeft als doel zoveel mogelijk mensen een gezondere, schonere huid te geven. De producten zijn dan ook afgestemd op verschillende aspecten van de huid en een aantal specifiek huidaandoeningen. Er bestaat bijvoorbeeld de serie genaamd Vichy Normaderm. Deze producten zijn bedoeld voor mensen met een acne-gevoelige huid.

Wat zijn puistjes en hoe ontstaan ze?

Om te kunnen begrijpen hoe Vichy kan helpen bij het behandelen van puistjes en acne is het handig om te weten hoe onzuiverheden precies ontstaan. Eigenlijk ontstaan puistjes in een aantal simpele stappen.

Het ontstaan van puistjes begint bij de talgklieren in de poriën. Soms maken de talgklieren namelijk teveel talg aan waardoor er een ophoping opstaat. Ook kunnen dode huidcellen opstapelen in de poriën. Een porie raakt nu verstopt waardoor zwarte, gele en witte puntjes op de huid ontstaan. Men noemt dit mee-eters. Vervolgens kan een bacterie ervoor zorgen dat de verstopte porie ontstoken raakt. Er ontstaan nu puistjes, oftewel acne.

Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat de poriën niet verstopt en ontstoken raken. Dit kan worden bereikt door vuil, talg en dode huidcellen van de huid te reinigen. Daarnaast is het belangrijk bacteriën geen kans te geven ontstekingen te veroorzaken.

Producten tegen puistjes van Vichy

Vichy biedt verschillende producten aan die kunnen bijdragen aan een schonere huid. In dit geval willen we gaan kijken naar de specifieke producten tegen puistjes. Je moet dan kijken naar een specifieke serie van Vichy, genaamd Normaderm Phytosolution. Deze producten zijn afgestemd op de acne-gevoelige huid.

Hieronder staan de verschillende producten van Vichy tegen puistjes op een rijtje.

1. Vichy Normaderm reinigingsgel voor de onzuivere huid

Zoals aangegeven is het belangrijk de huid schoon te houden. Vuil en talg mogen namelijk geen kans krijgen om de poriën te verstoppen. De Vichy Normaderm reinigingsgel kan hierbij helpen.

Met de reiniger kun je de huid reinigen zonder dat deze uitdroogt. Dit maakt het een geschikte reiniger voor de gevoelige en vette huid. Het product kun je dagelijks gebruiken om je gezicht re wassen.

In de eerste week van het gebruik van de reinigingsgel zul je al merken dat de huid een stuk zuiverder oogt. Echter, het belangrijkste doel van dit product blijft het voorkomen van verstopte poriën en puistjes door verontreinigheden uit de poriën te wassen.

2. Vichy Normaderm hydraterende dagcrème

Om te voorkomen dat er teveel talg wordt aangemaakt is het belangrijk de huid gehydrateerd te houden. Daarnaast heeft een goed gehydrateerde huid een stekerere huidbarrière. De hydraterende dagcrème van Normaderm is dan ook een goede keuze voor acne patiënten.

Door de Normaderm dagcrème te gebruiken blijft je huid tot wel 24 uur lang gehydrateerd. De dagcrème sluit je huid niet af en de poriën zullen er dus niet door verstoppen. De puistjes zullen er juist minder erg van worden. Naast hydratatie heeft de dagcrème zelfs nog meer voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het minder zichtbaar maken van de poriën en het op zachte wijze verwijderen van de dode huidcellen.

In de dagcrème zijn verschillende effectieve ingrediënten verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan salicylzuur, hyaluronzuur, probiotica-extract en het mineraliserend thermaal water van Normaderm waarin veel goede stoffen voor de huid zitten.

Breng de crème elke dag aan op je huid voor voldoende hydratatie. Je zult merken dat het een fijne crème is om aan te brengen. Het glijdt over de huid, waardoor je het gemakkelijk kunt uitsmeren over je hele gezicht.

3. Vichy Normaderm zuiverende lotion

Om snel effect te zien op je puistjes kun je overwegen gebruik te maken van de Vichy Normaderm zuiverende lotion. Dit product heeft namelijk direct effect op de zichtbaarheid van de poriën. Dankzij de kalmerende en exfoliërende bestanddelen zullen de poriën verkleinen en wordt de huid gematteerd.

Je kunt de lotion van Normaderm gebruiken voor je puistjes, ook als je een zeer gevoelige huid hebt. Je zult na gebruik merken dat de huidstructuur direct een stuk fijner is.

Breng de lotion aan met een wattenschijfje. Je kunt het product gewoon laten intrekken en hoeft het dus niet van de huid af te wassen.

4. Vichy Normaderm 3 in 1 reiniging

Voor personen die het vervelend vinden om allerlei lagen aan te brengen op hun huid en allerlei verschillende producten te moeten kopen, bestaat de Vichy Normaderm 3 in 1 reiniging. Dit is een reiniger, scrub en masker verwerkt in één product. Je kunt dus met 1 product de huid op verschillende manieren verzorgen.

Het 3 in 1 product van Vichy Normaderm kan worden gebruikt als een reinigingscrème waarmee je elke dag je huid kunt schoonmaken en overtollig talg kunt verwijderen. Ook kun je het als een scrub gebruiken om zachtjes de dode huidcellen van je huid te verwijderen. Bovendien kun je het één keer per week gebruiken als een gezichtsmasker om de huid te matteren en de teint te verhelderen.

Op de verpakking wordt aangegeven hoe je de 3 in 1 reiniging kunt gebruiken als reiniger, scrub en masker. Dit is erg eenvoudig. Het verschil zit hem slechts in de manier van aanbrengen en afhalen van de huid.

5. Vichy Normaderm S.O.S. anti-onzuiverheden

In de S.O.S. anti-onzuiverheden tube van Vichy Normaderm zit zwavel verwerkt. Hiermee kunnen de puistjes worden bestreden door ze uit te laten drogen. Tevens wordt aangenomen dat zwavel een antibacteriële werking heeft. Dit betekent dat het kan helpen de bacteriën die acne veroorzaken te bestrijden.

De tube is bedoelt om gericht puistjes te behandelen. Ga het dus niet over je hele gezicht uitsmeren, maar slechts op de plekken waar de onzuiverheden zich bevinden.

6. Vichy mineral 89 serum voor een sterkere huid tegen acne

Een steeds populairder product tegen acne is een serum. Een serum is een zeer geconsenteerde substantie die kan worden aangebracht op de huid met acne. Het heeft verschillende voordelen voor mensen met acne, waaronder het sterker maken van de huid.

In het Vichy Mineral 89 serum van Normaderm zitten verschillende ingrediënten verwerkt, zoals en hyaluronzuur en het mineraliserend thermaal water van Vichy. Al na de eerste keer het serum aan te brengen, versterkt de barrière van de huid.

Het product bevat weinig ingrediënten en is geschikt voor alle soorten huidtypes, wat het een makkelijke en geschikte keuze maakt voor jouw huid met acne. Je mag het serum dagelijks aanbrengen op je schone, droge huid. Eventueel kun je het zelfs in de ochtend en avond aanbrengen. Een serum is altijd de eerste stap in je huidverzorgingsregime.

7. Vichy Normaderm matterende mist tegen onzuiverheden

Ben je vaak onderweg en wil je in de loop van de dag je frisse blik blijven behouden? Overweeg dan de Vichy Normaderm matterende mist. Op deze manier kun je je huid verfrissen zonder een opvallende glans te creëren. Je mag het product gebruiken wanneer je maar wilt.

Naast het verfrissen van je gezicht kun je het ook gebruiken om de talgproductie te verlagen en onzuiverheden te bestrijden.

Gedeelde reviews en ervaringen door acne patiënten over Vichy

Vichy heeft dus een aantal producten ontwikkeld die wel degelijk een effectieve werking kunnen hebben op acne. Echter, ik kan goed begrijpen dat je ook wilt weten wat de ervaringen van acne patiënten zijn met de producten van Vichy. Zij hebben immers de producten getest op hun eigen huid met acne.

Hieronder heb ik een aantal reviews en ervaringen voor je gedeeld. Hierbij laat ik de namen van de gebruikers niet in beeld verschijnen voor hun eigen privacy. Als laatste deel ik ook mijn persoonlijke Vichy acne review. Ik heb namelijk zelf ook enkele producten van Vichy uitgeprobeerd. Blijf verder lezen voor mijn cruciale tip om acne te verminderen.

Ervaring met Vichy Normaderm reinigingsgel

Lang zocht ik naar een milde reiniger om mijn poriën schoon te houden zonder dat mijn huid er schilferig van wordt. Nadat ik de producten van Vichy heb mogen uitproberen, wil ik nooit meer anders. Dagelijks reinig ik mijn huid en voelt het direct heel zacht aan.

Ervaring met Vichy Normaderm hydraterende dagcrème

Ik heb gelezen dat dagcrèmes thuishoren in de huidverzorgingsschema’s van alle soorten huidtypes. Voor mijn gecombineerde huidtype heb ik dan ook de Vichy Normaderm hydraterende crème aangeschaft. Na enkele dagen merk ik dat mijn huid een stuk minder droog is en minder talg wordt aangemaakt op de vette delen.

Ervaring met Vichy Normaderm lotion

Dankzij de lotion van Normaderm kan ik op eenvoudige wijze mijn gezicht reinigen. Ik vind het alleen wel vervelend dat na enige tijd na het opsmeren van de crème de huid nog steeds vreemd aanvoelt. Toch vind ik het het waard als ik nu kijk naar mijn acne.

Ervaring met Vichy Normaderm 3 in 1 reiniging

Mijn vriend kan behoorlijk lui zijn, maar hij is ook niet tevreden met zijn huidige huidgezondheid. Daarom ben ik voor hem op zoek gegaan naar eenvoudige manieren om van puistjes af te komen. Met de 3 in 1 reiniging van Vichy kan mijn vriend de huid gezond houden en puistjes bestrijden zonder allerlei crèmepjes te hoeven opsmeren. Hiermee worden in ieder geval de belangrijkste factoren aangepakt.

Ervaring met Vichy Normaderm SOS

De zwavel in Normaderm SOS doet zijn werk naar behoren. De puistjes drogen uit. Zodra ik een nieuw puistje zie of een puistje zie opkomen, knijp ik de puistjes niet meer uit, maar smeer ik wat SOS erop. Vaak zijn de puistjes de volgende dag al gekrompen, een beetje hetzelfde effect als wanneer ik voorheen puistjes uitkneep. Maar omdat ik littekens heb gekregen, werd het tijd voor een verandering.

Ervaring met Vichy Normaderm 89 serum

Op aanraden van een vriendin die werkt in een drogisterij heb ik geprobeerd mijn acne te behandelen met een serum. Al jaren heb ik last van matige acne. Ik heb diverse dermatologen en schoonheidsspecialisten benaderd, maar nooit blijvende resultaten gezien. Ook wil ik liever geen bijwerkingen ervaren van heftige behandelingen. Dankzij het 89 serum van Vichy lijkt de ernst van mijn acne eindelijk af te nemen! Ik ben benieuwd wat er in de komende weken gaat gebeuren.

Ervaring met Vichy Normaderm mist

Het is een handige spuit om even snel mijn huid te reinigen. Ik merk dat het zo goed werkt en het zo fijn is dat ik moet oppassen dat ik mijn normale reiniger niet in het badkamer kastje ga laten staan.

Let er op dat ik hierboven veelal positieve ervaringen heb gedeeld. Er zijn ook enkele slechte reviews te vinden. Hierover vertel ik je in mijn eigen review.

Vichy Normaderm tegen acne
Vichy Normaderm tegen acne

Beoordeling door Fleur,

16 nov 2021
4

Ongeveer 10 jaar lang heb ik last gehad van acne en puistjes. Ik heb van alles geprobeerd van acne af te komen. Een vast onderdeel van mijn huidverzorgingsritueel was de reiniger van Vichy Normaderm. Elke dag waste ik mijn gezicht met deze reiniger. Daarnaast gebruikte ik benzoylperoxide om puistjes aan te stippen. Uiteindelijk ben ik erachter gekomen dat de meeste middelen enkel zijn gericht op de symptomen die horen bij puistjes. Je kunt de producten van Vichy dus wel gebruiken om snel van huidige puistjes af te komen en acne te verminderen. Echter, om voor een langere tijd van puistjes af te komen, moet je écht zoeken naar de onderliggende oorzaken van je acne. Het kan anders heel duur worden om acne te blijven behandelen met huidverzorgingsmiddelen en schoonheidsbehandelingen. Dit is ook niet nodig. Ik vertel je namelijk alles over acne in mijn e-book.

Conclusie: moet je de producten van Vichy gebruiken tegen puistjes en acne?

Na het lezen van dit blog weet je hoe puistjes ontstaan en hoe Vichy kan helpen bij het bestrijden van deze onzuiverheden. Door de producten van Vichy te gebruiken, kun je in ieder geval je puistjes verminderen.

Wanneer jij last hebt van puistjes en je deze wilt behandelen met verzorgingsproducten, overweeg dan om te kiezen voor de producten tegen puistjes van Vichy. De producten worden zelfs aangeboden in apotheken, wat ook wel laat merken dat dit echte kwaliteitsproducten tegen acne zijn.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *