Voordelen van acne

Volgens patiënten en dermatologen

Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Het lijk soms alsof het alleen maar problemen met zich mee brengt. Toch zijn er ook een aantal voordelen van acne die je niet moet vergeten. In dit artikel vind je ze op een rijtje.

Het kan erg vervelend zijn om last te hebben van een huidprobleem.

Het kan namelijk op verschillende manieren een invloed hebben in je leven. Je kunt bijvoorbeeld onzeker worden door de acne plekken die je hebt. Sommigen acne patiënten durven niet zonder make-up gezien te worden en vermijden daarom sociale contacten en gelegenheden. Ook kun je bijvoorbeeld een slecht zelfbeeld krijgen en minder van jezelf gaan houden.

Naast dat acne psychische klachten kan opleveren, is het natuurlijk ook niet fijn om last te hebben van puistjes en acne in het algemeen. Er kunnen zelfs blijvende littekens op de huid achterblijven als puistjes weg gaan.

Hieronder ga je zien dat het niet alleen maar negatief is om last te hebben van acne. Het kan zelfs meerdere voordelen hebben! Over sommigen voordelen zijn zelfs verschillende studies gedaan.

De 5 voordelen van acne volgens dermatologen en patiënten

1. Een gezond voedingspatroon

Personen die zelf onderzoek hebben gedaan naar acne, zouden weten dat je dieet invloed kan hebben op het ontstaan en verergeren van onzuiverheden. Veel acne diëten bevatten gezonde voedingstoffen en voedingsmiddelen, zoals groenten en fruit. Ook vermijden zij voedingsmiddelen die hormonen bevatten of reacties in het lichaam uitlokken. Een gezond voedingspatroon is dan ook een groot voordeel van acne voor je hele lichaam.

2. Veel kennis die je kunt delen

Acne patiënten worden vaak gezien als dermatoloog van de vriendengroep. Vrienden kunnen zich dan ook verbazen over de hoeveelheid kennis die je hebt over de huid, huidproducten en ingrediënten. Als zij iets nodig hebben, dan zullen ze sneller bij jou laten informeren. Tevens kan het voor jezelf voordelen bieden. Anderen weten namelijk vaak niets over huidverzorging, terwijl jij precies weet wat je moet doen als je nog eens een gezondere teint wilt.

3. Het accepteren van jezelf

Iemand die last heeft van acne kan een laag zelfbeeld hebben, maar er kan een punt komen dat je jezelf accepteert. Dit is een belangrijk punt. Je kunt namelijk nog steeds van jezelf houden ook al heb je momenteel last van acne. Niemand mag hier slecht over oordelen.

4. Voordelen van een vette huidtype

We hebben allemaal een andere huidtype. Er bestaat een normale, droge, vette en gecombineerde huidtype. Als je een vette of gecombineerde huidtype met acne, dan kan dat voordelig zijn. Het schijnt namelijk dat een vette huid dikker is. Ook zullen er minder rimpels op deze huidtype ontstaan, omdat de witte bloedcellen beter beschermd worden tegen veroudering. Dit zorgt ervoor dat jij er minder snel oud uit gaat zien!

5. Een gezonder hart

Een ander voordeel is dat je hart mogelijk beter beschermd is in vergelijking met iemand zonder acne Dit geldt voornamelijk voor personen die last hadden van puistjes in hun tienerjaren. Het voordeel kan worden verklaard, omdat de acne-veroorzakende “androgenen” hormonen kunnen bijdragen aan een gezonder hart.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

2 reacties op “Voordelen van acne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *