Wanneer gaat acne weg?

Leeftijd speelt vaak geen rol!

Gemiddelde leestijd: 5 minuten
wanneer gaat acne weg

Het is een veel gehoorde vraag: wanneer gaat acne weg? Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van verschillende factoren. Acne zal bijvoorbeeld langer aanhouden wanneer je last hebt van ernstige acne dan wanneer je enkele milde puistjes hebt. Acne kan eerder over gaan wanneer je een goede, passende acnebehandeling inzet.

De huidaandoening acne kan voorkomen op verschillende leeftijden. Het is dus een misvatting dat alleen pubers te maken krijgen met acne.

Er kunnen verschillende redenen zijn voor het ontstaan van je acne. Als je wilt dat acne weg gaat, dien je verschillende problemen te bestrijden die ervoor zorgen dat je puistjes krijgt.

In dit artikel wil ik je meer vertellen over de vraag wanneer acne weg gaat. Ook ga ik mogelijkheden met je bespreken voor het bestrijden van van je acne. Denk aan oplossingen voor hormonale schommelingen, stress en voeding.

Het ontstaan van acne

Voordat ik ga vertellen wanneer je acne weg gaat, is het belangrijk om te weten hoe acne en puistjes ontstaan. Als je weet waarom je acne krijgt, kan je acne effectiever bestrijden en zullen de puistjes dus sneller weg gaan.

Het zichtbaar worden van acne begint wanneer de talgklieren teveel talg aanmaken. De functie van talg is het soepel en vettig houden van je huid. Als er teveel talg wordt aangemaakt, kan een porie verstoppen. Er ontstaat dan een mee-eter.

Een verstopte porie kan gaan ontsteken wanneer er viezigheid en bacteriën bijkomen. Je herkent de ontstekingen aan puistjes. Dit zijn bultjes met witte kopjes. Puistjes kunnen enkele weken zichtbaar blijven en kunnen behandeld worden om sneller weg te gaan.

Wanneer gaat acne eindelijk weg?

Wanneer en op welke leeftijd acne weg gaat is lastig te zeggen. Er zijn namelijk veel mensen die last blijven houden van acne na hun tienerjaren. Ook hebben sommige mensen tot hun 50e last van acne (ongeveer 10%).

Om te voorkomen dat jouw acne niet weg gaat, is het belangrijk om de kernproblemen van acne te verhelpen. Een veel gemaakte fout van acne patiënten is dat ze enkel symptomen van acne bestrijden met een middeltje of medicijn, maar de echte problemen niet oplossen.

Acne zal dan ook niet voor altijd weggaan als je enkel een goede huidverzorgingsroutine naleeft. Een middel kan er tijdelijk voor zorgen dat bacteriën worden gedood, maar zal niet de problemen van de talgproductie en acne bacteriën oplossen.

Enkele voorbeelden van belangrijke oorzaken van acne die moeten worden verholpen als acne niet weg gaat zijn: hormonale schommelingen in het lichaam, stress en slaaptekort.

Wat te doen wanneer acne niet weg gaat?

Je weet nu wanneer acne normaal gesproken weg gaat.

Als een puist niet weg gaat, kun je verschillende dingen doen.

Het is als eerste verstandig om een goede huidverzorgingsroutine te hebben. Gebruik in ieder geval elke dag een milde gezichtsreiniger om verontreinigheden van je gezicht te wassen en je poriën schoon te houden. Daarnaast kun je een zalf gebruiken, zoals benzoylperoxide, om acne veroorzakende bacteriën te doden. Dit kan helpen om tijdelijk je huidige acne te laten verdwijnen.

Daarnaast zal je de kernoorzaken van acne moeten gaan aanpakken wanneer acne niet voorgoed weg gaat. Je vindt de oorzaken van acne en de bijbehorende behandelingen in “Leven Zonder Acne“. Ook kun je hieronder mijn gratis e-book downloaden waarin je alvast kennis maakt met mijn methode en stappenplan.

Ik weet zeker dat dit je erg kan helpen wanneer acne niet weg gaat.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Ook interessant voor jou:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *