Wat helpt echt tegen acne?

De echte problemen van acne bij de wortel oplossen!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
wat helpt echt tegen acne

Wat helpt echt tegen acne? Het is goed dat je deze vraag stelt en zodoende op mijn website terecht bent gekomen.

Tegenwoordig worden er namelijk steeds meer middeltjes in de cosmeticabranche uitgebracht. In totaal zijn er miljoenen producten voor de huid en tegen acne. Zo zijn er reinigingsproducten en plaatselijke behandelingen. De resultaten hiervan verschillen van persoon tot persoon. Het is daarom lastig te zeggen wat nou echt helpt tegen acne.

Toch wil ik je graag helpen en een aantal effectieve tips geven. Acne kan tenslotte erg vervelend zijn en kan zelfs aanhouden tot ver voorbij de vijftig.

In dit artikel ga ik je dan ook vertellen hoe acne ontstaat en wat de beste middeltjes zijn. Als laatste vertel ik je wat naar mijn mening echt helpt tegen acne!

Ondanks mijn inspanningen om dit artikel zo optimaal mogelijk voor jou te schrijven, heeft dit artikel een informerend karakter. Ik ben geen huidarts. Het is dan ook niet mijn bedoeling om een ziekte te behandelen of te genezen. Ik deel slechts mijn persoonlijke ervaringen en wat voor mij echt heeft geholpen tegen acne. Je kunt gerust zijn, ik geloof volledig in mijn methode, maar ik wil deze zekerheid toch even vastleggen.

Hoe ontstaan acne en puistjes nou eigenlijk?

Voordat ik ga vertellen wat echt helpt tegen acne lijkt het me slim om te bespreken hoe acne en puistjes nou eigenlijk ontstaan. Hierdoor kun je beter weten waarom en welke oplossingen daadwerkelijk een effect kunnen hebben op je acne.

Acne ontstaat wanneer talg en dode huidcellen samenklonteren in een haarzakje en de porie wordt geblokkeerd. Normaal verwijdert je huid de dode huidcellen. Wanneer er echter teveel talg wordt aangemaakt, kunnen de huidcellen in een porie terecht komen.

De bacterie Cutibacterium acnes is bij iedereen aanwezig op de huid. Deze bacterie kan ook in een porie terecht komen. Wanneer het talg, de dode huidcellen en de C. acnes bacteriën in een haarzakje komen, kan er een ontsteking ontstaan. Ment noemt dit een puistje. De puistjes kunnen in ernst verschillen. Er bestaan bijvoorbeeld cystes, pustels en papels.

Ik zal zo eerst een aantal middeltjes bespreken die dit proces kunnen tegengaan. Deze zijn dus gericht op het verwijderen van talg, het opruimen van dode huidcellen en het doden van C. acnes bacteriën. Daarna zal ik je ook vertellen wat echt helpt tegen acne. Middeltjes, crèmes en zalfjes zijn namelijk enkel gericht op de symptomen van acne, terwijl door een aantal levensstijl veranderingen het probleem bij de wortel kan worden aangepakt.

Wat voor middeltjes helpen echt tegen acne?

Zoals ik zei ga ik eerst een aantal middeltjes toelichten waarvan wordt gedacht dat ze echt helpen tegen acne. Hierbij is het echter goed om te houden dan acne patiënten hier allemaal anders op kunnen reageren.

Soms wordt de acne bijvoorbeeld erger in de beginfase. Ook kun je mogelijk helemaal geen effect zien door een middeltje, omdat het middel bijvoorbeeld is gemaakt voor een vette huid, terwijl jij een droge huidtype hebt. In mijn e-book “Leven Zonder Acne” geef ik onder andere complete huidverzorgingsregimes voor de verschillende huidtypes.

Middeltjes die echt helpen tegen acne zijn er genoeg. Gebruik ten eerste een zachte reiniger. De reiniger wordt gebruikt om verontreinigheden, zoals talg van je gezicht te wassen. Ik raad aan dit product in de avond te gebruiken net voordat je gaat slapen. Een ander product dat mij echt goed heeft geholpen is benzoylperoxide. Hiermee kun je de C. acnes bacteriën doden. Om de dode huidcellen van je gezicht te wassen, raad ik je aan geen scrub, maar een exfoliant met salicylzuur te gebruiken. Een exfoliant verwijdert namelijk de onzuivere huidcellen en laat de gezonde cellen met rust. Ook kun je iedere dag een serum aanbrengen op de huid. Vervang een serum voor je dag en/of nachtcrème. Het serum zorgt er namelijk voor dat de huid stevig en gehydrateerd blijft en de aanmaak van nieuwe huidcellen wordt gestimuleerd. Een serum werkt effectiever dan een normale crème. Als laatste kun je een zonnebrandcrème aanbrengen op de huid. Hierdoor zal je beschermt blijven tegen de zon. Het is belangrijk om dit elke dag te gebruiken, omdat je acne anders kan verergeren en ergere huidproblemen kunnen ontstaan.

In andere gevallen is de huid zo ernstig gevuld met acne dat er een orale behandeling aan te pas moet komen. Denk bijvoorbeeld aan roaccutane, anticonceptiepillen en antibiotica.

Wat helpt echt tegen acne volgens mijn methode?

Aangezien ik zelf ook jarenlang last heb gehad van acne, heb ik van alles geprobeerd en alle werkende behandelingen in mijn e-book toegelicht. Mijn methode is gericht op het bestrijden van acne bij de wortel. Naar mijn mening helpt dit dus echt tegen acne.

Om ervoor te zorgen dat er geen nieuwe acne ontstaat, zal je dus de problemen van de overmatige talgproductie en de actieve acne veroorzakende bacteriën moeten aanpakken door te kijken naar processen in je lichaam. Met een middeltje ben je slechts tijdelijk de symptomen aan het voorkomen en behandelen.

Er kunnen tal van oorzaken zijn waarom je momenteel last hebt en blijft houden van acne. Hieronder zal ik er een paar noemen. Ook vertel ik je wat dus echt helpt tegen acne.

  • Hormonen: De hormonen zijn vaak de echte oorzaak van acne. De onbalans van hormonen in je lichaam zorgt er namelijk voor dat je talgklieren meer talg gaan produceren dan nodig is. Hormonen kunnen om verschillende redenen uit balans raken.
  • Slaapgebrek: Door een slaapgebrek zullen de cortisolspiegel en insulinespiegel in je lichaam stijgen. Hierdoor zullen extra hormonen worden aangewakkerd. Ook wordt er minder hyaluronzuur aangemaakt wanneer je weinig slaap hebt. Het gevolg is dat de huid minder goed gehydrateerd blijft en deze dus vatbaarder wordt voor ontstekingen.
  • Stress: Wanneer je veel stress hebt, wordt het zogenaamde stresshormoon “cortisol” aangemaakt. Door dit hormoon zal je immuunsysteem minder goed zijn werk doen. Je lichaam wordt dus weer vatbaarder voor bijvoorbeeld de C. acnes bacteriën. Het kan dus echt helpen tegen acne om de oorzaken van je stress aan te pakken.
  • Voeding: Van veel voedingsmiddelen wordt gedacht dat ze acne zouden veroorzaken. Het kan dus echt helpen tegen acne te letten op je voeding en erachter te komen welke voedingsmiddelen voor een verergering van je acne zorgen of juist de acne bestrijden. Denk bijvoorbeeld aan vitamines, mineralen en voedingsmiddelen met een lage glycemische lading die echt gunstig zouden kunnen zijn voor acne.

Pak je acne aan door het bij de wortel te behandelen!

Hopelijk heb je in dit artikel al iets meer duidelijkheid gekregen over het aanpakken van acne. Het is namelijk mijn oprechte bedoeling om zoveel mogelijk mensen te helpen bij hun acne. Ik weet zelf ook hoe het is om acne te hebben, je te moeten schamen en hierdoor een slecht zelfbeeld te hebben.

Om je nog beter te helpen bij het bestrijden van acne door het bij de wortel te behandelen, raad ik je aan mijn complete e-book te downloaden. Hierin staan alle echte oorzaken van acne en hoe je deze kunt bestrijden. Door de echte problemen van acne bij de wortel aan te pakken, kan je er eindelijk voor een langere tijd van af komen en zal de acne ook minder snel terug komen.

Via de onderstaande knop kun je mijn verhaal lezen en mijn e-book downloaden. Het heeft alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan, allemaal in één e-book.

Wil jij meer informatie over Leven Zonder Acne?

Ja! Ik wil meer informatie!
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *