Weleda tegen puistjes

Moet jij Weleda hebben voor je puistjes?

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
mm
Weleda tegen puistjes

Wanneer je last hebt van puistjes weet je soms niet meer wat je moet doen. Op het ene moment lijken de puistjes minder te worden, terwijl op een ander moment de puistjes in een uitbraak terugkeren.

Ook zijn er zo ontzettend veel anti-acnemiddeltjes dat je soms niet meer weet wat nou echt werkt tegen acne. Er worden zoveel onzin producten aangeboden die alleen maar inspelen op de behoefte van mensen om snel hun puistjes te laten verdwijnen, terwijl deze producten nauwelijks een effect zullen hebben op je onzuiverheden. of zelfs de problemen verergeren.

Producten van Weleda tegen puistjes gebruiken is een voorbeeld van een acnebehandeling. Het is dus echter eerst goed om jezelf af te vragen of dit product daadwerkelijk een bijdrage gaat leveren aan je acne. In dit artikel wil ik je dan ook in alle eerlijkheid mijn mening geven over het inzetten van de Weleda middelen tegen puistjes.

Wat is Weleda?

Weleda tegen puistje logo

Weleda is een betrouwbaar huidverzorgingsmerk. Terwijl andere huidverzorgingsmerken even snel een product ontwikkelen en advertenties aan knallen om direct grote aantallen verkopen te realiseren, bestaat Weleda al 100 jaar. Om precies te zijn is Weleda sinds 1921 actief in de huidverzorgingsmarkt.

Weleda biedt verschillende milde producten aan om het gezicht en het lichaam te verzorgen. Ook bieden zij producten aan voor vrouwen tijdens hun zwangerschap.

Vaak zien we dat merken allerlei ingrediënten in hun producten verwerken die eigenlijk niet geschikt zijn voor mensen met acne en een gevoelige huid. Echter, Weleda kiest enkel voor puur natuur. Daarnaast zijn de ingrediënten voor ongeveer 80% van biologische aard. Bovendien zijn de huidverzorgingsproducten gecertificeerd.

Misschien vraag je jezelf af of Weleda wel goed is voor de natuur, omdat zij hun ingrediënten allemaal uit de natuur halen. Ik kan je gerust stellen, want Weleda’s teelt is duurzaam en zover dat mogelijk is ook biologisch. Zoals Weleda zelf aangeeft nemen zij nooit meer van de natuur dan dat ze geven.

Welke producten van Weleda kunnen worden gebruikt tegen puistjes?

Weleda heeft veel producten in het assortiment. Sommigen van deze producten zijn speciaal ontwikkeld tegen puistjes. Dit neemt niet weg dat de reguliere huidverzorgingsproducten van Weleda ook goed kunnen werken tegen puistjes, omdat deze werkingen hebben waar minder mensen van af weten.

Hieronder zal ik de verschillende producten van Weleda die kunnen werken tegen puistjes en acne met je bespreken.

Weleda Dermalotion

Het eerste middel van Weleda dat kan hepen tegen puistjes en mee-eters heet Dermalotion. Dit product heeft verschillende positieve werkingen voor acne. Denk bijvoorbeeld aan de volgende bijdragen:

  • Het zuiveren, verzorgen en zachter maken van de huid die gevoelig is voor puistjes en mee-eters dankzij de ingrediënten zwavel, kamille, Echinacea en Calendula.
  • Het ondersteunen van het herstellende vermogen van de huid dankzij de combinatie van de ingrediënten Calendula en Echinacea.

Het fijne van de Dermalotion is dat je huid er niet droog van wordt. Bij andere merken heb je misschien gemerkt dat de huid uitdroogt. Hierop geeft je huid dan een reactie door meer talg te produceren, waardoor er meer poriën verstopt raken en puistjes ontstaan.

Bovendien mag Dermalotion worden gebruikt tijdens de zwangerschap. Zwangere vrouwen moeten dan ook letten op welke producten zij gebruiken, omdat niet alle producten mogen worden gebruikt tijdens de zwangerschap.

De prijs van de Dermalotion bedraagt ongeveer 8,- euro. Dit maakt het een goedkope acnebehandeling.

Weleda SOS Anti-Puistjes Gel

Dit is een andere milde gel die kan helpen in de strijd tegen puistjes. De werking van de gel is zelfs getest door dermatologen.

De Anti-Puistjes Gel is bedoeld om plaatselijk aan te brengen op je puistjes en mee-eters en dus niet over je hele gezicht, zoals bij de Dermalotion. De Dermalotion is dan ook meer een reiniger terwijl de SOS gel kan helpen om de bestaande puistjes en roodheid sterk af te laten nemen.

Weleda Zuiverende Gezichtscrème

Als laatste bestaat nog de Weleda Zuiverende Gezichtscrème. Deze crème kan helpen bij het een ander onderdeel van puistjes.

De gezichtscrème biedt namelijk hydratatie aan de huid. Dit heeft als effect dat de huid rustig blijft en de talgproductie in zijn normale toestand blijft. Wanneer de huid niet voldoende gehydrateerd wordt, kan er meer talg worden aangemaakt waardoor de kans op verstoppingen wordt vergroot.

Wat zeggen acne patiënten over Weleda?

Voordat jij Weleda gaat inzetten tegen je puistjes kan ik begrijpen dat je wilt weten wat de ervaringen zijn van echte gebruikers. Je weet dan namelijk of Weleda wellicht ook een goed effect kan hebben op jouw acne plekjes.

Hieronder zal ik dan ook een aantal reviews en ervaringen voor je opsommen. Deze reviews heb ik gehaald van verschillende webwinkels die de producten van Weleda aanbieden. De ervaringen zijn dus ook in het openbaar te vinden, maar ik mag geen namen noemen of foto’s delen.

  • Een acne patiënt geeft aan dat zij een acne-gevoelige huid heeft en hiervoor al tientallen producten heeft geprobeerd. Door de vele positieve recensies over Weleda heeft zij toch besloten om Weleda te gaan proberen voor haar acnebehandeling. Nu geeft ze aan dat het inderdaad werkt en het een heel fijn product is. De puistjes en roodheid verdwijnen zonder een naar gevoel te geven of roodheid te veroorzaken.
  • Iemand anders geeft aan dat de lotion van Weleda fijn is en de puistjes in een korte tijd afnemen of zelfs volledig verdwijnen.
  • In een andere review staat aangeven dat het écht werkt tegen acne. Daarnaast ontstaat er geen huidirritatie en heeft de gel een fijne geur.
  • Bovendien geeft een man aan dat er zwavel zit in het Weleda product. De acne patiënt wist niet dat hij hier allergisch voor was. Het resultaat is dat de huid jeukt, rood is geworden en er veel kleine bultjes zichtbaar zijn geworden.

Zoals je al aan de ervaringen kunt zien kan Weleda wel degelijk effectief zijn in de behandeling van je acne. Hierbij dien je wel te onthouden dat er meer oorzaken van puistjes zijn die niet kunnen worden bestreden met een crème.

Als je blijvend van acne wilt afkomen, zal je dan ook moeten kijken naar andere verstoorde processen in je lichaam. Het fijne is dat je deze processen vaak goed kan bestrijden door enkele veranderingen door te voeren in je levensstijl.

Conclusie en eindoordeel

Puistjes zijn erg vervelend om last van te hebben. Het is namelijk moeilijk om er mee om te gaan.

Er zijn tal van huidverzorgingsmiddelen die zogenaamd puistjes in korte tijd kunnen laten verdwijnen. Het is goed om je hier in te verdiepen voordat je een product zelf gaat uittesten. Bedrijven zijn er soms op gericht om geld te verdienen in plaats van iemand van puistjes af te helpen.

Weleda is een betrouwbare aanbieder van huidverzorgingsmiddelen tegen puistjes en acne. Ze bestaan immers al 100 jaar.

Mocht je nog op zoek zijn naar een acnebehandeling, dan kun je de producten van Weleda zeker overwegen. Via de links in dit artikel kun je de producten van Weleda tegen puistjes goedkoop aanschaffen.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *