Wim Hof Methode en acne

Werkt de methode van Wim Hof voor acne en de huid?

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
Wim Hof en acne

Misschien heb je de naam Wim Hof weleens voorbij zien of horen komen. De Nederlander staat bekend om het verbeteren van de gezondheid van het lichaam door extreme oefeningen met kou en ademhaling. De Wim Hof Methode zou dan ook tal van voordelen bieden voor het lichaam.

De voordelen van de Wim Hof Methode zouden ook gunstig kunnen zijn voor de gezondheid van de huid. Er is bijvoorbeeld een verhaal naar voren gekomen van iemand die genas van eczeem door de verschillende oefeningen van Wim Hof. Mogelijk heeft dit te maken met het versterken van het immuunsysteem. Waarschijnlijk hebben acne en de Wim Hof Methode ook een relatie.

In deze blog wil ik je vertellen waarom acne kan worden behandeld met de methode. Persoonlijk zie ik de methode van Wim Hof enkel als een aanvulling van een acnebehandeling. Aangezien de oefeningen van Wim Hof intensief kunnen zijn, raad ik je aan zelf voldoende onderzoek te doen en met een arts te praten voordat je ermee aan de slag gaat.

Wat houdt de Wim Hof Methode in?

Met de Wim Hof Methode wordt een bepaalde manier van ademhalen bedoelt. Eigenlijk laat je met deze methode je ademhaling in je voordeel werken. Hierdoor kan je lichaam bijvoorbeeld beter overleven in koude temperaturen. Op deze manier kan Wim Hof lange tijden verblijven in temperaturen onder het vriespunt. Denk bijvoorbeeld aan de lange tijd die Wim Hof in een ijsbad zat of het beklimmen van de hoogste en koudste bergen in een korte broek.

Ademhalingstechnieken, koudetherapie en eigen inzet gaan dan ook samen met de Wim Hof Methode.

Hoewel de Wim Hof Methode hoogstwaarschijnlijk gunstig kan zijn voor het lichaam, de huid en acne gaat het uitvoeren van ademhalingstechnieken en koudetherapie niet geheel zonder risico. Daarom biedt Wim Hof hulp aan bij zijn methode op internet en persoonlijk.

Wat kan de Wim Hof Methode betekenen voor acne?

Wim Hof staat waarschijnlijk het meest bekend om zijn extreme omgang met kou. Zo behaalde hij een record door (bijna) 2 uur te zitten in een bad gevuld met ijs, zwemt hij onder ijs en wordt Wim Hof “The Ice Man” genoemd.

De kou zou enkele voordelen bieden voor het lichaam. Er kan bijvoorbeeld meer bruin vetweefsel worden gemaakt door het lichaam. Dit is een goede vet van het lichaam dat bijdraagt aan meer warmte in het lichaam en verhogen van de stofwisseling. Hierdoor kan iemand makkelijker vet verbanden.

Maar wat heeft kou dan te maken met acne? Mogelijk kan kou het immuunsysteem versterken waardoor je lichaam zich beter kan beschermen tegen ontstekingen, en mogelijk dus ook tegen bacteriën die ontstoken puistjes veroorzaken.

Andere voordelen van koudetherapie voor acne zijn:

  • Het in balans houden van hormonen, waardoor mensen met hormonale acne een verbetering kunnen opmerken
  • Beter slapen, puistjes en een slaaptekort lijken immers een verband te hebben
  • Een betere algemene stemming

“Ik heb laten zien dat ik binnen 10 minuten een ingespoten bacterie kan verwijderen uit mijn lichaam.”

– Wim Hof

Een andere manier waarop de Wim Hof Methode kan bijdragen aan acne is een bepaalde manier van ademhalen. Door je zuurstofgehalte te verhogen, kan de gezondheid van je huid verbeteren.

De voordelen van de Wim Hof ademhalingstechniek voor acne zijn:

  • Meer energie, focus en creativiteit
  • Minder stress, door stress worden hormonen getriggerd die hormonale acne kunnen veroorzaken
  • Beter herstel
  • Sterker immuunsysteem

Door aan de gang te gaan met de Wim Hof Methode kun je dus acne bestrijden van binnenuit in plaats van alleen symptomen te bestrijden met anti-acne middeltjes. Het koude water wekt een schrikreactie op van het lichaam, waardoor je hart sneller gaat kloppen. Tegelijkertijd zullen zuurstof en gunstige voedingsstoffen naar de huid worden gestuurd. Hierdoor kan de huid worden gevoed en zal deze er gezonder en schoner uit komen te zien.

Werkt de methode van Wim Hof écht voor acne?

De resultaten van de Wim Hof Methode zullen verschillen per acne patiënt. Onze huid kan namelijk verschillend reageren op acnebehandelingen. Er is niet één oplossing die werkt voor iedereen.

Wel zijn er veel wetenschappelijke onderzoeken gedaan waarin de voordelen van de Wim Hof Methode worden ondersteund.

Voorheen werd beweerd dat het niet mogelijk is het zenuwstelsel en immuunsysteem te beïnvloeden, maar de laatste tijd is steeds meer naar voren gekomen dat je wel degelijk zelf dingen kunt doen om het zenuwstelsel en immuunsysteem te verbeteren.

Wim Hof en acnelittekens

Het is niet bekend of de methode van Wim Hof kan bijdragen aan het herstel van littekens, zoals littekens na acne. Wel is er een video verschenen van een Nederlandse vrouw met ernstige littekens door brandwonden die aan de slag was gegaan met de Wim Hof Methode en grote resultaten opmerkte. Bekijk de video anders zelf eens hieronder.

Aan de slag met de Wim Hof Methode

Volgens Wim Hof kan iedereen profiteren van de voordelen van de Wim Hof Methode.

Om acne zo effectief mogelijk te behandelen, kun je het beste zowel met koudetherapie als ademhalingstechnieken aan de slag gaan. Er zijn verschillende manieren hoe je kunt beginnen met de Wim Hof Methode. Er worden bijvoorbeeld lessen gegeven, reisavonturen georganiseerd en online video’s geplaatst waarin wordt uitgelegd hoe de Wim Hof Methode werkt en hoe je dit zelf kunt toepassen. Wim Hof heeft ook instructeurs die alles weten over zijn methode.

Je zou bijvoorbeeld al kunnen beginnen met koud douchen tegen acne. Dit kan bijvoorbeeld bijdragen aan de doorbloeding van de huid, vernauwen van de bloedvaten, verkleinen van de poriën en het verminderen van roodheid. Naast de voordelen voor de huid kun je hierdoor ook meer energie krijgen en zelfdiscipline opbouwen. Koud douchen is dan ook een gezondere manier energie te krijgen dan koffie te drinken in de ochtend.

Voor het thuis uitvoeren van ademhalingstechnieken kun je het beste even een kijkje nemen op de website van Wim Hof. Je moet dit namelijk op de juiste manier uitvoeren.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *