Een wondermiddel tegen acne, bestaat dat echt?

Onbekende "wondermiddelen" tegen acne en puistjes

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
wondermiddel tegen acne

Veel acne patiënten zijn op zoek naar een wondermiddel tegen acne. Dat is logisch, want misschien kom je er niet van af en wil je weten wat nou écht werkt.

Ik kan direct al verklappen dat er helaas niet één wondermiddel tegen acne bestaat. Wel zijn er een aantal producten en methodes waar je waarschijnlijk nog nooit van heb gehoord. De stappen die ik ga bespreken zijn dan ook niet bekend bij de meeste personen die last hebben van acne.

Lees verder om te ontdekken welke zogenaamde “wondermiddelen” je kunt uitproberen.

Hoe ontstaat acne nou eigenlijk?

Voordat ik ga vertellen wat de zogenaamde wondermiddelen tegen acne zijn, zal ik je kort iets meer over acne vertellen. Je weet dan namelijk waarom een middel of methode effectief zou kunnen zijn tegen je acne.

Wanneer een talgkliertje te veel talg produceert, kan dit met dode huidresten gaan ophopen in een haarzakje of huidporie. Er ontstaat dan een zwarte of witte mee-eter. Zodra hier de bacterie C. acnes bijkomt, kan een porie ontsteken. Wat je dan ziet, wordt een puistje of acne genoemd.

Acne ontstaat dus eigenlijk door drie dingen, namelijk talg, dode huidcellen en bacteriën. Bij het uitkiezen van een wondermiddel tegen acne, is het dus in ieder geval van belang dat deze specifieke dingen worden aangepakt. Dit kan echter vaak alleen worden bereikt door meerdere producten te gebruiken. Ik zie dan ook dat de meeste acne patiënten slechts één product gebruiken.

Met een wondermiddel kun je de bestaande acne bestrijden. Vergeet niet dat het ook belangrijk is dat in de eerste instantie de aanwezigheid van talg, dode huidcellen en bacteriën moet worden vermeden om ervoor te zorgen dat de kans op nieuwe acne verkleint. Dit kan op allerlei manieren worden bereikt. Meestal ligt de behandeling bij je hygiëne of voedingspatroon. Ook kan er iets mis zijn met een proces in je lichaam.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Wat zijn de zogenaamde wondermiddelen tegen acne?

De middelen die ik met je ga bespreken zijn natuurlijk geen echte wondermiddelen. Die bestaan simpelweg niet. We hebben immers allemaal een andere soort huid en vorm van acne. Het is dus logisch dat middeltjes niet altijd hetzelfde effect zullen geven bij acne patiënten.

De onderstaande zogenaamde wondermiddelen kun je eens uitproberen om je acne te behandelen. Het zijn waarschijnlijk producten waar je nog niet eerder van hebt gehoord. Dit maakt het toch een soort van kleine wondermiddeltjes.

Overleg eerst met een huisarts als je nieuwe producten tegen acne wilt gebruiken. Wondermiddeltjes kunnen ingrediënten bevatten die in bepaalde gevallen niet mogen worden gesmeerd op de huid.

1. Arganolie

Het eerste wondermiddel tegen acne dat je kunt proberen is arganolie. Deze olie is afkomstig uit de Marokkaanse bergen, maar wordt ook gewoon in Nederland verkocht. Veel mannen en vrouwen hebben hun acne zien verbeteren dankzij de arganolie.

Arganolie zou goed kunnen helpen tegen acne, omdat het de huid hydrateert. Wanneer de huid vochtig is, zullen de talgkliertjes een normale hoeveelheid talg produceren. Op deze manier voorkom je dus dat de poriën verstoppen.

Een ander voordeel van dit wondermiddel is dat het je huid een beschermlaag geeft, bijvoorbeeld tegen vrije radicalen. Dit zijn stoffen en deeltjes die anders in de huid terecht kunnen komen, waardoor je een slechtere uitziende huid krijgt.

2. Salicylzuur

De bèta-hydroxyzuur salicylzuur pakt een andere oorzaak van acne aan, namelijk de opstapeling van dode huidcellen in de poriën. Met een exfoliant, zoals salicylzuur, kun je dode huidresten makkelijk van de huid exfoliëren.

Een ander voordeel van salicylzuur is dat het de aanmaak van gezonde, nieuwe huidcellen stimuleert. Je kunt dus eens in de zoveel tijd de oude huidcellen van de huid verwijderen en er nieuwe voor terug krijgen.

Het effect van salicylzuur is dat dode huidcellen minder snel vast komen te zitten in de poriën. Hierdoor zullen de poriën minder snel verstopt raken.

3. Zwavel

Een ander wondermiddel tegen acne is zwavel. Dit kan worden gezien als een wondermiddel, omdat het dezelfde effecten als benzoylperoxide zou hebben, maar het zachter is voor de huid. Benzoylperoxide is één van de meest gebruikte zalven tegen acne. Het nadeel is wel dat zwavelachtige producten kunnen stinken.

Zwavel heeft met haar antibacteriële eigenschappen als functie de acne-veroorzakende bacteriën van de huid te verwijderen. Er wordt dus voorkomen dat bacteriën in de poriën terecht komen en zij een ontsteking veroorzaken.

Mogelijk is zwavel het wondermiddel voor jouw acne. Als dit niet werkt, raad ik je aan gewoon het laagste percentage benzoylperoxide te gebruiken. Vaak wordt de huid alleen maar droger door een hogere concentratie, terwijl er niet meer acne bacteriën worden gedood.

4. ZZ crème

ZZ crème is een onbekende soort crème bij de grote massa. In dit product zitten echter ingrediënten, zoals speciale Chinese kruiden, die je in reguliere middeltjes niet zult aantreffen. Het is dus eigenlijk wel een soort van wondermiddel.

Een ZZ crème kun je gebruiken om de symptomen van acne te verminderen. Je kunt bijvoorbeeld de jeuk en ontstekingen verlichten. Ook zorgt ZZ crème voor een beschermlaagje op je huid, zodat bijvoorbeeld vrije radicalen en ziektekiemen de huid niet zullen irriteren.

Acne van binnenuit behandelen

Het echte wondermiddel tegen acne is misschien wel om je acne van binnenuit te gaan behandelen. Met de besproken producten kun je namelijk wel de puistjes en acne verwijderen, maar er bestaat een kans dat acne terugkomt.

Als de hormonen in je lichaam niet in balans zijn, zullen de talgklieren te veel talg blijven aanmaken. Het is dus van belang dat je zorgt dat je de juiste verhouding hormonen in je lichaam hebt. Dit kan bijvoorbeeld worden bereikt met het aanpassen van je dieet. Het voordeel hiervan is dat je ook gelijk andere voedingstekorten of overschotten kunt verhelpen, zoals het aantal omega-3 en omega-6 vetzuren in je lichaam.

Bovendien is het belangrijk dat andere processen in je lichaam goed werken. Misschien heb je last van je darmen en is dit de reden waarom de puistjes nooit lijken te verdwijnen. Je kunt dan op zoek gaan naar een wondermiddel voor je darmen.

Wondermiddel tegen acne: mijn Leven Zonder Acne Methode

Op deze pagina heb ik alvast een aantal basis tips gegeven om je acne te behandelen.

Zoals je nu weet bestaat er geen wondermiddel tegen acne en is het een kwestie van je huidtype en acne kennen, producten uitproberen en problemen in je lichaam verhelpen. Daarbij zijn er echter nog veel meer factoren die meespelen bij de ontwikkeling van acne.

Als je een compleet huidverzorgingsschema en voedingsschema voor jouw type acne wilt krijgen, raad ik je aan om met mijn “Leven Zonder Acne Methode” te beginnen. Ik vertel je in mijn e-book ook over de onderliggende oorzaken van acne en hoe je deze kunt bestrijden.

Wellicht is “Leven Zonder Acne” het wondermiddel voor jouw acne! Bekijk ‘m eens via de onderstaande button.

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen. Klik hier en zorg ervoor dat jouw puistjes snel verleden tijd zijn.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *