Hoe kun je zo snel mogelijk van puisten afkomen?

Ontdek hoe jij je puistjes eenvoudig en snel kunt verwijderen!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
zo snel mogelijk van puisten afkomen

Zo snel mogelijk van puisten afkomen? Als je puistjes ontdekt, wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk weg krijgen en van je acne afkomen.

In de leeftijdsgroep van 12 tot 24 jaar heeft zo’n 80% last van acne. Het grootste gedeelte van de jongeren heeft dus geen egale huid. Er kunnen bijvoorbeeld mee-eters, puistjes en dikke onderhuidse puisten ontstaan.

Bij de T-zone (voorhoofd, neus en kin) komen veel puistjes voor. Dit zijn namelijk plekken met veel talgklieren. Echter kunnen er ook puisten ontstaan op de rug, schouders en borst. Op jonge leeftijd ontstaan de puisten veelal door hormoonschommelingen.

Er zijn nog meer oorzaken voor acne, bijvoorbeeld het ervaren van stress en het gebruiken van bepaalde medicijnen. Mocht je veel last hebben van puisten, kun je er zelfs ongelukkig van worden. In deze blog ga ik je daarom vertellen hoe je zo snel mogelijk puisten kunt verwijderen.

Waarom ontstaan puisten en pukkels?

Voordat ik je ga vertellen hoe je zo snel mogelijk acne kunt wegwerken, zal ik kort enkele oorzaken van puistjes toelichten.

 • Er worden te veel hormonen aangemaakt. Wanneer iemand in de puberteit terecht komt, gaat het lichaam opeens grote hoeveelheden hormonen (zoals androgeen) aanmaken. De hormonen zorgen ervoor dat de talgklieren meer talg produceren dan gebruikelijk. De vette talg gaat ophopen in de poriën. De poriën zullen uiteindelijk gaan verstoppen en ontsteken met een puist als gevolg.
 • Te weinig letten op hygiëne. Het niet voldoende reinigen van je gezicht hoeft niet de oorzaak te zijn voor puisten. Echter, door je huid niet te reinigen, gaan dode huidcellen opstapelen in de poriën. Dit kan wel degelijk meer puistjes veroorzaken.
 • In aanraking komen met irriterende ingrediënten. Ingrediënten zoals alcohol, menthol en geurstoffen kunnen puistjes veroorzaken. Bepaalde ingrediënten veroorzaken namelijk een overproductie van de talgklieren. Vermijd daarom dergelijke producten. Ook helpt het smeren van tandpasta op je puistjes niet, omdat er vaak menthol in tandpasta zit verwerkt.
 • Gezichtsmasker of foundation gebruiken dat niet geschikt is tegen acne. Sommige personen gebruiken meerdere lagen make-up. Bepaalde make-up, crèmes, scrubs, foundation en concealer kunnen juist meer puistjes veroorzaken.
 • Te snel opgeven en dus stoppen met je huid verzorgen. Als je een mooiere huid wilt, dien je je huid goed te verzorgen met geschikte verzorgingsproducten. Geef ook niet te snel op. Het is goed om een routine aan te houden en geduld te hebben. Het kan namelijk weken duren voordat je het gewenste resultaat ziet.
 • Haarverzorgingsproducten die puistjes veroorzaken. Wanneer wax, gel, mousse of haarlak in aanraking komt met je huid kunnen er pukkels ontstaan. Houd dus je haar uit je gezicht en gebruik haarproducten die geschikt zijn bij acne.
Leven Zonder Acne cover

ONTHULD: Hoe jij snel van je acne kunt afkomen

Heb je last van puistjes en het idee dat je niet leuk bent om naar te kijken? Ontstaan er steeds meer putjes en gaten in je gezicht, omdat je het niet kunt laten van puistjes af te blijven?

Veel slachtoffers houden jarenlang last, krijgen blijvende acne littekens en ontwikkelen mentale klachten. Maak vandaag een einde aan jouw acne verhaal.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Zo kom je zo snel mogelijk van je acne af

Om zo snel mogelijk van je puisten en acne af te komen, kun je verschillende dingen doen. Ik zal je eerst vertellen hoe je zo snel mogelijk puisten weg kunt werken en verschillende tips geven tegen puistjes. Daarna vertel ik je over mijn Leven Zonder Acne waarmee je snel puistjes kunt verminderen.

1. Was je huid dagelijks met een milde reiniger

Zo snel mogelijk van je acne afkomen begint bij het verzorgen van je huid. Was minimaal 1 keer per dag je gezicht met lauw water. Gebruik hierbij een reiniger die geschikt is bij acne.

Het is belangrijk dat je een geschikt middel gebruikt dat je kunt gebruiken bij acne. Als je gaat wassen met zeep of lotion, kan je de huid uitdrogen en kan de talgproductie overstuur raken. Hierdoor zullen er nog meer puistjes ontstaan.

Spoel tevens elke dag je make-up af met lauw water. Lauw water gebruiken is belangrijk, omdat door te heet water je huid kan uitdrogen en van koud water je poriën niet open gaan staan.

Was je gezicht dus elke dag zo’n 40 seconden lang om al het vuil en vet van je gezicht te wassen. Was je handen alvorens je begint met reinigen. Gebruik geen washand, want dat is vaak te grof voor de huid.

2. Exfolieer je gezicht

Vuil, bacteriën en dode huidcellen in combinatie met een grote hoeveelheid talg kan ervoor zorgen dat je acne krijgt. De tweede manier om zo snel mogelijk van je puisten af te komen is dan ook om je gezicht te exfoliëren met een product dat salicylzuur bevat.

Door het exfoliëren houd je zowel de binnen-en buitenkant van de poriën schoon. Het salicylzuur gaat namelijk bacteriën tegen en puisten worden minder rood.

Veel mensen denken dat een exfoliërend product hetzelfde is als een scrub. Dat is echter niet het geval. Exfolieren is een stuk fijner voor de huid, omdat je een vloeistof gebruikt zonder harde korrels van een scrub die de huid irriteren.

Deze methode kan worden gebruikt bij een onzuivere huid, maar ook bij een droge huid. Het product heeft namelijk een lichte, ontstekingsremmende werking.

3. Dood acne bacteriën

De derde manier om puisten zo snel mogelijk weg te krijgen is door de acne bacteriën tegen te gaan. Hierbij kun je bijvoorbeeld Benzoylperoxide gebruiken. Dit is een gel waarvoor je geen recept nodig hebt.

Benzoylperoxide zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag verslapt, de groei van huidcellen vermindert en laat uiteindelijk de puistjes verdwijnen.

Je hoeft het middel enkel te smeren op de plekken waar je puisten hebt. Meestal is er pas zichtbaar resultaat na enkele weken. Op deze manier kan het dus best een tijdje duren om van puisten af te komen.

4. Gebruik een klei- en fossielenmasker

De vierde manier om acne weg te werken is het gebruiken van een klei- en fossielenmasker. Hiermee kan je op gemakkelijke wijze het overbodige talg op de huidoppervlakte verwijderen.

Het masker zorgt ervoor dat de poriën weer schoon worden en je van je acne af kunt komen.

Breng het masker aan met schone vingers en smeer een dikke laag op je gezicht. Je hoeft het masker maar 1 minuut in te laten trekken om het vuil te verwijderen in de poriën.

Bij het afspoelen van je masker en gezicht, masseer je rustig de huid met lauw water, zodat je mild scrubt.

5. Zinksupplementen

Sommige voedingsstoffen hebben een goede werking op de huid. Een antioxidant als zink helpt de huid herstellen. Bij een te kort aan zink kan acne ontstaan en verergeren. Het kan dus verstandig zijn om op je voeding te letten. Eet bijvoorbeeld meer vlees, graan, kaas en noten om meer zink binnen te krijgen. In het geval van de inname van een zinksupplement dien je eerst hierover te praten met een arts.

6. Het vervangen van je kussensloop

Overdag belandt er van alles op je gezicht wat ’s avonds op je kussensloop terecht komt. Op je kussen stapelt dus een hoop bacteriën en vuil op. Aangezien je vervolgens de hele nacht op je kussen ligt, kan de acne zijn gang gaan.

Vervang daarom om de 2 dagen je kussensloop. Ik kan best begrijpen dat je dat vervelend vindt. Probeer dan als alternatief elke avond je gezicht te wassen of elke avond een schone handdoek op je kussen te leggen. Zo kun je slapend puisten tegengaan!

zo snel mogelijk van acne afkomen

7. Vitamine A-zuur crèmes

Crèmes met vitamine A-zuur bevatten stoffen die de celdeling van de huidoppervlak versnellen. Dit resulteert in talg dat makkelijker naar buiten kan vloeien. Een crème met vitamine A-zuur kan dus helpen om snel van acne af te komen.

Een dergelijke crème dat tretinoïne bevat kun je alleen op recept krijgen. Je dient dus een afspraak te maken bij de dokter om een speciale crème uit te kunnen proberen.

De crème dien je gedoseerd aan te brengen, omdat je anders de huidstructuur juist kunt verergeren. Het spul kan zelfs pijnlijk zijn en de huid dunner maken. Wees dus voorzichtig en gebruik de crème alleen als niks anders voor je werkt.

Meer tips om puisten zo snel mogelijk weg te krijgen

 • Op je telefoon kunnen gemakkelijk bacteriën opstapelen. Maak je smartphone dus elke dag schoon.
 • Blijf het wassen van je gezicht (routine) volhouden. Ook als de puistjes opeens verdwijnen.
 • Een huidtherapeut of huisarts kan een behandeling afstemmen op de hevigheid van acne.
 • Om de roodheid van puisten te verminderen kun je non-comedogene foundation en een groene coverstick gebruiken.
 • Kijk uit met zonnebaden. Je huid kan uitdrogen door zon en uv-straling waardoor meer puistjes ontstaan.
 • Dure huidverzorging producten hoeven niet altijd van goede kwaliteit te zijn.

Puisten zo snel mogelijk weg krijgen? 4 stappen methode!

In deze blog “zo snel mogelijk van puisten afkomen” heb je waarschijnlijk al nieuwe methodes geleerd om te gebruiken tegen je acne. Ik wil je nog even vertellen over mijn eigen methode.

In het e-book “Leven Zonder Acne” leg ik je uit hoe je zonder dure middeltjes van acne fabrikanten en doktoren – die toch amper werken – voor de langere termijn je puistjes kunt verminderen.

Zo ga je niet de symptomen van puistjes bestrijden, maar het probleem bij de bron bestrijden dankzij een complete stap-voor-stap methode. Je zult weer een egalere huid krijgen en zelfverzekerder worden.

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode om snel van puistjes af te komen

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Wellicht zijn deze blogs ook interessant voor je: “puist weg in 1 uur” en “hoe kom je sneller van puistjes af“.

Heb je nog vragen, suggesties of tips naar aanleiding van “zo snel mogelijk puisten van puisten afkomen“? Laat dan een comment achter onder mijn blog.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *