Zonnebrandcrème en acne

Wat is de beste zonnebrandcrème tegen acne?

Gemiddelde leestijd: 7 minuten
zonnebrandcrème tegen acne

Er zijn veel onduidelijkheden omtrent zonnebrandcrème en acne. Want waarom is het verstandig om dageljks zonnebrand te gebruiken bij acne? En hoe bepaal je welke zonnebrandcrème het beste is voor je acne?

Onopgemerkt wordt de huid snel blootgesteld aan de zon en verontreinigheden. Het kan daarom goed zijn om je huid te beschermen, vooral wanneer het om de zon gaat. De zon heeft namelijk zowel positieve als negatieve effecten op je huid en puistjes.

In dit artikel ga ik je meer vertellen over het gebruik van zonnebrandcrème bij acne.

Waarom zonnebrandcrème gebruiken bij acne?

Dankzij zonnebrandcrème wordt je acne gevoelige huid beschermt tegen postinflammatoire hyperpigmentatie en uv-stralingen van de zon.

Wanneer je last hebt van acne is de huidbarrière aangetast en heb je een extra gevoelige huid voor de zon. Je dient de huid daarom goed te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals de zon. Als je de huid niet genoeg beschermt, zal de huid sneller beschadigt raken en zich opnieuw moeten herstellen.

Het kan goed zijn voor je huid om soms (niet teveel!) de zon in te gaan, omdat je huid Vitamine D produceert in de zon. Wanneer je echter geen zonnebrandcrème gebruikt tegen je acne zal je juist langer last blijven houden van een onzuivere huid en acne. Daarnaast kan teveel zon op langere termijn zelfs huidkanker veroorzaken.

Het is belangrijk dat je de juiste zonnebrand kiest. Reguliere zonnebrandcrèmes kunnen acne verergeren door verschillende agressieve ingrediënten.

Overleg met je huisarts of je de zon in mag gaan als je antibiotica tegen acne gebruikt. Door het gebruiken van sommige medicijnen in combinatie met UV-straling kan je huid een reactie geven. Dit zal resulteren in meer acne. Dit geldt ook voor benzoylperoxide. Er kan worden aangeraden door de arts om een extra sterke zonnebrandcrème te gebruiken of zelfs helemaal niet de zon in te gaan.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Welke zonnebrand is geschikt tegen acne?

Als je besluit een zonnebrandcrème te kopen, is het belangrijk om het juiste product te kopen. Wanneer er ‘waterfilter’ op een product staat vermeld, zullen je poriën sneller verstoppen waardoor er meer acne ontstaat. Ook is het niet goed voor acne om een zonnebrandcrème te gebruiken die glans veroorzaakt of allerlei chemicaliën, oliën en alcohol bevat.

Kies voor een zonnebrandcrème met een goede beschermende factor die geschikt is voor jouw huidtype. Kijk ook of er ‘niet comedogeen’ op de verpakking staat. Dit betekent namelijk dat je poriën niet zullen verstoppen en minder snel puistjes ontstaan bij gebruik van het product.

Bovendien is het veiliger om producten te kiezen die dermatologisch getest zijn op de ingrediënten.

Wat is de beste zonnebrandcrème en aftersun tegen acne?

Ik maak zelf dagelijks gebruik van de La Roche-Posay Anthelios Onzichtbare Zonnebrand Fluide SPF30. Naar mijn mening is dit de beste zonnebrandcrème tegen acne met een sterk zonnefilter. Eventueel kun je kiezen voor de La Roche-Posay Anthelios Zonnebrand SPF 50 variant. SPF staat voor Sun Protection Factor. Het enige verschil tussen de SPF’s is dat je langer beschermt bent tegen de zon bij een hogere SPF.

Naast zonnebrandcrème gebruik ik de organic Aloë Vera aftersun gel. Deze crème bevat stoffen die helpen de droge en/of door zon beschadigde huid te hydrateren en te herstellen.

De links gaan naar het vetrouwde bol.com.

Het opgebouwde pigment van je huid is niet genoeg om je tegen de zon te beschermen. Preventief smeren met zonnebrandcrème kan ervoor zorgen dat je huid niet beschadigt. Zonnebrandcrème is extra belangrijk bij een gevoelige of lichte huidtype.

Vergeet niet dat je ook zonnebrand moet smeren op dagen met minder mooi weer. UV-stralen (vooral UVA) kunnen namelijk ook op bewolkte dagen de huid flink irriteren.

Tot slot

Hoewel er geen enkele perfecte zonnebrandcrème tegen acne bestaat, kan het slim zijn om een crème te kiezen voor een gevoelige huid. De standaard zonbeschermers kunnen ingrediënten bevatten die de poriën verstoppen. Het is in ieder geval goed om een zonnebrandcrème te gebruiken om nog ernstigere klachten te voorkomen.

Kijk ook eens naar andere oorzaken en oplossingen om acne te behandelen. Je kunt bijvoorbeeld een petje of hoedje dragen om je gezicht tegen de zon te beschermen. Wellicht kun je de zon vermijden tijdens de heetste uren.

Naast zonbescherming kun je ook een betere algemene huidverzorgingsroutine en dieet naleven om de puistjes de baas te worden. Om je hierbij te helpen, help ik een gratis e-book geschreven. Hieronder kun je hem downloaden en direct bekijken!

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Ook interessant voor jou:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *