Hoe kan ik zwarte puisten verwijderen?

Gemiddelde leestijd: 6 minuten

Zwarte puisten worden ook wel mee-eters en blackheads genoemd. Na het lezen van dit artikel weet je waarom zwarte puistjes ontstaan en hoe je deze snel kunt verwijderen.

zwarte puisten verwijderen

Zwarte puisten verwijderen kan op verschillende manieren. Het is belangrijk om te weten hoe zwarte puistjes ontstaan zodat je ze in de toekomst kunt voorkomen.

Door zwarte puisten bij voorbaat te ontlopen hoef je ze later niet meer te verwijderen.

Het niet hoeven verwijderen van puisten is beter voor je huid. Tijdens het verwijderen loop je namelijk risico op littekens en verergering van je huidproblemen.

Misschien heb je momenteel veel last van zwarte puistjes. Het is totaal niet leuk om elke avond te schrikken tijdens het afdoen van je make-up van de nieuwe zwarte puntjes en mee-eters op je gezicht. Zwarte puisten kunnen zelfs op je rug ontstaan.

Vaak wordt gedacht dat met puistjes en mee-eters hetzelfde wordt bedoeld. Echter is dat niet waar.  Mee-eters ontstaan door verstopte poriën. Wanneer mee-eters ontsteken worden het puistjes.

Leven Zonder Acne cover

ONTHULD: Hoe jij snel van je acne kunt afkomen

Heb je last van puistjes en het idee dat je niet leuk bent om naar te kijken? Ontstaan er steeds meer putjes en gaten in je gezicht, omdat je het niet kunt laten van puistjes af te blijven?

Veel slachtoffers houden jarenlang last, krijgen blijvende acne littekens en ontwikkelen mentale klachten. Maak vandaag een einde aan jouw acne verhaal.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Hoe ontstaan zwarte puisten?

Door ophoping van talg en dode huidcellen kan een talgkliertje verstoppen. De verstopping is te herkennen aan een mee-eter, bijvoorbeeld op je neus.

Mee-eters kunnen zowel een zwart als wit kopje hebben.

Een mee-eter kan een reactie geven op zuurstof in de lucht. In dat geval wordt het een zwarte mee-eter. Echter, wanneer er geen oxidatie plaatsvindt, blijft het een witte mee-eter.

Wanneer vuil en/of bacteriën in aanraking komen met mee-eters kunnen deze gaan ontsteken en ontstaan de puistjes.

Eigenlijk zijn zwarte mee-eters dus de voorlopers van puistjes. Daarom dien je zwarte puisten direct te behandelen en te verwijderen om verergering te voorkomen.

Waarom heb ik last van zwarte puistjes?

Zoals ik je net al vertelde ontstaan zwarte puisten doorgaans door een overproductie binnen de talgklieren.

Er zijn nog meer redenen waardoor zwarte puistjes ontstaan.

Veel jongeren krijgen bijvoorbeeld in de puberteit met puistjes te maken door hormoonschommelingen. Deze schommelingen veroorzaken dan ook een overproductie waardoor puistjes sneller zichtbaar worden.

Voeding, cosmetica en vitaminetekort kunnen tevens oorzaken zijn voor een puist met een zwart punt.

Op de pagina acne oorzaken vind je nog veel meer mogelijke oorzaken voor je zwarte puistjes.

Zwarte puisten op neus verwijderen

Zwarte puisten komen voornamelijk voor op de neus. Het verwijderen van zwarte puistjes en puntjes begint daarom bij het schoonhouden van je gezicht.

De zwarte puistjes op je neus kan je proberen te voorkomen door zowel in de ochtend en avond je gezicht te wassen met een reinigingsmiddel.

Het is raadzaam om hierbij geen zeep te gebruiken. Je huid kan namelijk uitdrogen door zeep, waardoor nog meer zwarte puntjes zullen komen.

Gebruik milde acne producten om je zwarte puisten te verwijderen. Een goed product vind ik bijvoorbeeld de 3-in-1 gezichtsreiniger van Garnier. Op de “producten” pagina vind je alle verzorgingsproducten die ik aanraad.

Hoe kan ik zwarte puisten verwijderen?

Zwarte puisten verwijderen en behandelen kan op meerdere manieren. Ik zal je een aantal tips geven om je zwarte mee-eters te verwijderen:

  • Was plekken op je huid met zwarte mee-eters minimaal 2 keer per dag.
  • Gebruik een reinigingsmiddel dat geschikt is voor een huid met acne.
  • Verwijder dode huidcellen door een scrub te gebruiken.
  • Gebruik een olievrije crème.
  • Vermijd vette producten en ingrediënten die de hydratatie hinderen.
  • Word in een korte termijn de baas over jouw acne dankzij mijn e-book.

Verwijder zwarte mee-eters niet met je vingers. Het kan dan namelijk ontsteken en een puistje worden.

Kan je het echt niet laten om een zwarte puist uit te knijpen? Gebruik dan een comedonenlepel.

Met een comedonenlepel kun je mee-eters verwijderen op een veiligere manier.

Veel minder last van puistjes met een compleet stappenplan!

Je hebt nu over een aantal manieren gelezen hoe je zwarte puisten kunt verwijderen.

In mijn e-book, Leven Zonder Acne, laat ik je stap voor stap zien hoe je voor de langere termijn je puistjes kunt verminderen.

Dit is by far de snelste en goedkoopste manier om je zwarte puisten te verminderen. Je hoeft dan ook geen duur medicijn aan te schaffen om een zwarte puist voorgoed te verwijderen. De prijs is slechts 19,- euro en je krijgt zelfs 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie. Als het niet voor je werkt, dan betaal ik je het volledige bedrag terug.

Klik op de knop hieronder om mijn e-book te bekijken.

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode om snel van puistjes af te komen

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *